Tamer Heper Enkaz devraldınız
HABERİ PAYLAŞ

Enkaz devraldınız

Haberin Devamı

İstanbul’un sayın yeni belediye başkanı. Ben bugüne kadar ağzından “Enkaz devraldım” gibi standart bir söz duymadım ama ben kendisine bir enkaz hatırlatmak istiyorum.

Bir İstanbullu olarak da bunu görev biliyorum. Çünkü milyonlarca kişi bundan muzdarip. Sayın başkan, metro istasyonlarını (durakları) bir enkaz olarak devraldı.

İstasyonların pisliğinden geçilmiyor. Levent istasyonunun 4. Levent’e çıkan iki kapısından biri iptal. Diğerinin ise yürüyen merdivenleri idrar kokuyor. Gayrettepe-Metrobüs bağlantısını sağlayan koridorda adım atılmıyor. Sebebi, yürüyen bantlar aylardır bozuk.

O alanlar yayaya kapatılmış durumda, kalan sınırlı alanda ise insanlar üst üste. Gittiğim diğer istasyonların büyük çoğunluğunun yürüyen merdiveni devre dışı. Bu metro sistemi yapılırken akıl almaz hatalar yapılmış. Bunlardan biri, Taksim Meydanı’na çıkan kapıya yürüyen merdiven yapılmaması idi. Oldukça uzun yaya merdivenini, hastası sakatı tırmanmak zorunda kalıyordu.

Neyse ki yıllar yıllar sonra bu eksiklik fark edildi. Yürüyen merdiven yapıldı ama iki günde bir arızalanıyor. Ben bu kadar çok arıza yapan sisteme tanık olmadım. Bunu kuran firmada bir hata var ise ona göre hukuki önlem alınmalı. Yok arıza kaçınılmaz ise neden kaynaklandığı belli olmalı ona göre yedek parça depolanmalı.

Bu söylediklerim bir sır değil ki sade vatandaşın söyleyebileceği, bilebileceği şeyler. Ancak özellikle bakımsızlık ve pislik had safhada. Bunu Anadolu yakasında görmüyorum, onlar yanlış anlamasın, bu Avrupa yakasında böyle.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder