Türkiye (Son Dakika) Ensede unutulan iğne ucu davasında tazminat şoku

Ensede unutulan iğne ucu davasında tazminat şoku

Paylaş
Ensede unutulan iğne ucu davasında tazminat şoku

Ameliyat sırasında ensesinde iki iğne ucu unutulan, ihmali olduğunu ileri sürdüğü doktorlar aleyhine açtığı davada 8 bin TL tazminat kazanan belediye işçisi karar yargıtaydan bozulunca parayı faizi ile birlikte 19 bin 250 lira olarak geri ödeyecek

İzmir'de geçirdiği ameliyat sırasında ensesinde iki iğne ucu unutulan, ihmali olduğunu ileri sürdüğü doktorlar aleyhine açtığı davada 8 bin TL tazminat kazanan belediye işçisi Salih Aktaş, kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine şoke oldu. Yerel mahkemenin yeniden gördüğü davada aldığı kararla bu kez aldığı 8 bin TL’lik tazminatı faizi ile 19 bin 250 lira ödeyecek olan Aktaş, bu kararı temyiz için Yargıtay’a başvuracağını söyledi.

Haberin Devamı

Gaziemir Belediyesi’nde çalışan, evli ve bir çocuk babası 33 yaşındaki Salih Aktaş, 2007 yılında, şiddetli baş ağrısından şikayet etmeye başladı. Ağrılarının bir türlü dinmemesi üzerine İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Aktaş’ın muayenesinde, omurilik bölgesindeki damarlardan birinin tıkalı olduğu saptanınca, hemen ameliyata alındı.

ENSESİNDE İKİ İĞNE UCU SAPTANDI

Başarılı geçen müdahalenin ardından taburcu olan Aktaş, bir hafta sonra duş alırken dikişlerinin açıldığını farketti. Hastaneye giden Aktaş’ın ensesindeki iltihap temizlenerek tekrar dikiş atıldı. Buna rağmen acıları dinmeyen Aktaş, özel bir sağlık merkezine gidip beyin tomografisi çektirdi. Aktaş’ın ensesine yakın yerde metal uçlu, cisimler saptandı. Durumdan şüphelenen Aktaş’ın gittiği Alsancak Devlet Hastanesi’nde çektirdiği röntgen filmlerinde, ensesinde iki iğne ucunun unutulduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Aktaş, operasyonu gerçekleştiren 4 doktorun cezalandırılması için İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Haberin Devamı

Ancak, mahkeme, Salih Aktaş’ın ameliyatını gerçekleştiren doktorlar F.D.Ö., K.U., T.G. ve Ü.K. hakkında ceza davası açılmasına yer olmadığına karar verdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de Aktaş’ın, operasyonların ardından iğne uçlarının tespit edilip çıkartılmak istenmesi yönündeki talebe kendisinin uymadığını açıkladı.

Hukuki mücadelesini bırakmayan Aktaş, bu kez, 4 doktor aleyhine 3 bin TL’si maddi, 100 bin TL’si manevi olmak üzere toplam 103 bin TL’lik tazminat davası açtı. 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda Aktaş’a, maddi, manevi toplam 8 bin TL tazminat ödenmesine hükmedildi.

KARARI YARGITAY BOZDU

Halen boynundaki iğnelerle yaşadığını, iğnelerden kurtulmak için gittiği çeşitli hastanelerde operasyonun yapılmak istenmediğini söyleyen Aktaş "Tazminatı ödemeye mahkum edilen doktorlar kararı temyiz etti. Bunun üzerine dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay, kararın kamu kurumunun hizmet kusuru olduğuna ve kişisel kusur olarak nitelendirilemeyeceğine hükmetti. Yerel mahkeme de Yargıtay’ın kararına uydu. Bu sebeple, kazandığım tazminattan elime geçen 8 bin TL’yi, faizi ile birlikte 19 bin 250 lira olarak geri ödeyeceğim. Evime tebligat yapıldı. Ödemesem haciz işlemleri başlatılacak. Sesimi duyan olmadı. Davanın peşini bırakmayacağım. Ben de bu kararı temyiz edeceğim. Gerekirse hastane için de tazminat davası açabilirim" dedi.

Haberin Devamı

DHA