Gündem 'Entel Ahmet' yakalandı

'Entel Ahmet' yakalandı

Paylaş
'Entel Ahmet' yakalandı

Hastanelerde doktorların odalarına bilgi almak bahanesiyle girerek çantalarından aldığı anahtarlarla arabalarını çaldığı öne sürülüyor

İstanbul'da hastanelerde dolaşarak kadın doktorların otomobillerini çalan "Entel" lakaplı Ahmet B. (41) yakalandı.

Haberin Devamı

Kadın doktorların korkulu rüyası haline gelen zanlının hastanelerde hasta yakını ya da hasta gibi dolaşarak kimse yokken kadın doktorların odasına girip otomobillerinin kontak anahtarını çaldığı ortaya çıktı. Daha sonra otoparka inen zanlının otomobilleri çalarak kaçtığı belirlendi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri hırsızlık yapılan hastanelerin güvenlik kamera görüntülerini incelediğinde hırsızın eski sabıkalılardan Ahmet B. olduğunu tespit etti. Polis ekipleri kısa sürede Ahmet B.'yi gözaltına aldı.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından sorgulanan Ahmet B.'nin Bahçelievler ve Fatih'te 4 özel hastaneden doktorlara ait 4 otomobil çaldığı tespit edildi. Ahmet B.'nin çaldığı otomobillerden biriyle yolda yürüyen bir kadını çantasını kapkaç yaptığı ayrıca Kadıköy'de özel bir hastaneden kadın doktora ait bir dizüstü bilgisayarda çaldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Yetkililer "Entel" lakaplı hırsız Ahmet B.'nin hastanelerde dolaşırken kendisini, doktor, savcı, öğretim üyesi, profesör olarak tanıtıp personelle dostluk kurduğu ve şüphe çekmeden dolaşabildiği belirlendi. Polis, Ahmet B.'nin Avcılar'da yaptığı kapkaç öncesinde bile yolda yürüyen mağdur kadına kendisini İstanbul Üniversitesi'nde çalışan bir profesör olarak tanıttığı bir şey soruyormuş gibi yaparak kol çantasını çaldığı öğrenildi.

Mehmet AKTARAN - İSTANBUL - DHA