Gündem Enver Ören vefat etti

Enver Ören vefat etti

Paylaş
Enver Ören vefat etti

Hastanede tedavi altında olan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören vefat etti

Tedavi gördüğü Şişli Memorial Hastanesi’nde hayatını kaybeden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören, Özel Türkiye Gazetesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane önünde toplanan Ören’in yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Özel Türkiye Gazetesi Hastanesi’ne gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türk ve İslam dünyasının büyük bir ferdini kaybettiğini belirtti.

Enver Ören’i senelerdir tanıdığını söyleyen Sarıgül, " Enver ağabey çok uzun yıllar önce tanıdığım bir ağabeyimdi. Çok hayır severdi ve çok güzel dostluklarımız oldu. Türkiye Hastanesi’nde ve İhlas Kolejleri’nde çok güzel sohbetlerimiz oldu.

Gerçekten geçen hafta hastanede ziyaret ettim. O son görüşmemiz oldu. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Türk dünyası ve Türk Ulusu çok değerli bir hayır ve merhamet insanını kaybetti.

Benim için de çok farklı son 25 ve 15 yılda çok güzel arkadaşlıklarımız oldu. İslam dünyası ve Türk dünyası için örfümüz için unutulmaz bir isim. Allah taksiratlarını affetsin. Tüm dualarımız onun içindir. Enver Ören ismi ömür boyu yaşayacaktır.

Ben bir evladı ve kardeşi olarak ondan çok şey öğrendim. Enver ağabey kolay unutulmaz. Oğlu Ahmet Mücahit’in bu güzel ismi ömür boyu güzelce yaşatacağını düşünüyorum" diye konuştu.

ENVER ÖREN KİMDİR?

Enver Ören, 10 Şubat 1939 tarihinde Denizli’nin Honaz nahiyesinde dünyaya geldi. Babası Nazif Efendi, annesi ise Melike Hanımdı. İlk ve orta tahsilini Denizli’de tamamlayarak Kuleli Askeri Lisesine, oradan da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girdi.

1961 yılında lisans öğrenimini tamamladıktan sonra birbuçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere İtalya’ya gitti. Dönüşünde bir müddet İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

1970 yılında üniversiteden ve akademik hayatından ayrılarak gazeteciliğe başladı. Çıkardığı gazete önce Hakikat Gazetesi sonra Türkiye Gazetesi adını aldı. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan olan Enver Ören Dilvin Ören ile evliydi.

DHA