Derya Özel Epilepsiye objektif ol
HABERİ PAYLAŞ

Epilepsiye objektif ol

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nin, Sanofi’nin desteğinde epilepsiye dikkat çekmek için bu yıl ikinci kez düzenlediği ve jüri üyeleri arasında ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un da yer aldığı yarışma ile epilepsiye ilişkin farkındalık yaratılması ve hastaların sosyal yaşama katılımlarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Yarışmaya 6 yaşından büyük çocuklar çektikleri fotoğraflar ile katılabiliyor. Çocukların fotoğrafları 6-16 yaş kategorisi kapsamında değerlendirilecek.

Birinciye 2.500 TL, ikinciye 2.000 TL, üçüncüye 1.500TL ve dördüncüye mansiyon ödülü olarak 1000 TL ödül verilecek. Dereceye giren fotoğrafların yıl içerisinde özel bir tören ile sergilenmesi planlanmaktadır.

Haberin Devamı

Yarışmaya son başvuru tarihi 27 Nisan 2016. www.epilepsiyeobjektifol.com internet adresinden ve posta yoluyla başvuru yapılabilen ‘Epilepsiye Objektif Ol’ fotoğraf yarışmasına en fazla üç fotoğraf ile katılmak mümkün.

POSTA ile başvuru yapmak isteyenler fotoğraflarını CD’ye veya taşınabilir belleğe kopyalayarak veya fotoğraflarının çıktılarını alarak Cengiz Topel Caddesi, Ergin Sokak, B Blok, No:45 D:2 34337 Etiler, Beşiktaş adresine gönderebilir.

Yarışmaya başvuruda bulunurken fotoğrafların kısa hikâyelerinin de başvuru formuna eklenmesi gerekiyor.

Seni anlıyorum

Çocukların hiçbir şeyden anlamadığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Daha anne karnındayken anneden geçen enerjiyi, stresi, mutluluğu hisseder bebekler. Doğduktan sonra ise durum yine aynıdır.

Etrafında olup bitenleri konuştuklarınızı anlamasa da ses tonunuzdan, el kol hareketlerinizden ve mimiklerinizden anlar. Doğduklarından itibaren onlarla konuşun, ne yaptığınızı detaylarıyla anlatın.

Hatırlıyorum bebeklerim ilk doğduğu zamanlarda, günlük almaları gereken vitaminleri içirirken, bana epey zorluk çıkarıyorlardı. Özellikle Mavi ağzını açmıyor, vitamini geri tükürüyordu.

Gözlerimi gözlerine diktim ve başladım anlatmaya. “Bak Mavi’cim, bu ilaçlar senin daha sağlıklı büyümen için gerekli. Mesela bu ilaç D vitamini ve senin kemik gelişimin için çok önemli.

Haberin Devamı

Bunu içersen kemiklerin daha sağlam olur ve daha çabuk yürürsün.” Gözlerini benden ayırmadan kaşlarını çatarak öyle güzel dinledi ki sonra kendi isteğiyle ağzını açtı ve bütün ilacı yutuverdi.

İkinci vitaminini verirken yine aynı şekilde başladım o vitaminin faydalarını anlatmaya. Uzun uzun anlattım Mavi’ye o vitaminin faydalarını. Konuşmamı bitirince yine bizim ufaklık açıklamadan memnun olmuş bir tavırla ilacını içti.

İster bebek ister çocuk olsun, onların bizi anladığına emin olabilirsiniz. O yüzden çocuklarınızın yanında konuştuklarınıza her zaman dikkat edin.

ETKİNLİK KUŞU

Hamilelik döneminde ve sonrasında annenin ve belki de babanın çocuğuyla yapacağı yoga çalışmaları tüm aile bireylerinin ruhsal olarak rahatlamasını ve ailenin iç huzurunun yerine gelmesini sağlayabilmektedir.

Yoga, anne olmak için çıktığınız yolculukta kafanızda yanıt bulmaya çalıştığınız sorular arasında, huzurlu bir alan yaratmanızı sağlar.

Her pazar saat 14.30-15.50 arasında kadın doğum hemşiresi ve yoga eğitmeni Eda Çur Pekesen tarafından gerçekleştirilecek ücretsiz yoga eğitimlerine katılım için rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Babymall - Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Paragon Tower A Blok NO:3/8-18 Çukurambar Ankara Tel: 0312 285 91 90

MASAL DERYASI

Bir varmış bir yokmuş, bir ‘Küçük Kara Balık’ varmış; bu ‘Küçük Kara Balık’ annesiyle birlikte bir derede yaşarmış.

‘Küçük Kara Balık’ın en sevdiği şey, ay ışığının evlerinin üstüne vurmasıymış.

Her gün, sabahtan akşama kadar, ‘Küçük Kara Balık’, annesinin peşine takılır, oraya buraya yüzermiş.

‘Küçük Kara Balık’, bütün çocuklar için unutulmaz bir öykü, bir başucu kitabı. Samed Behrengi - Can Çocuk

Sıradaki haber yükleniyor...
holder