Siyaset Erbakan, Abdüllatif Şener'le görüştü
Paylaş
Erbakan, Abdüllatif Şener'le görüştü

Erbakan, Abdüllatif Şener'le görüştü

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, seçim öncesi olası ittifaklar konusunda, "Ülkemiz, milletimiz için gereken ne ise hepimiz onu seve seve yerine getiririz" dedi.

Haberin Devamı

Erbakan, kendisine ’hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener’le parti genel merkezinde biraraya geldi.
Erbakan, Şener’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti, Abdüllatif Şener’in kendileri için kardeş mahiyetinde olduğunu, uzun yıllar beraber çalıştıklarını ve her zaman yakın dost olduklarını söyledi. Erbakan, Şener’le yapacakları görüşmede, Türkiye ve dünya meselelerine ilişkin görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade ederek, "Böylece halkımızın, milletimizin beklediği, özlediği idareye kavuşması için neler yapılması lazım geldiği konusunda fikirlerimizi ortaya koyacağız" dedi.

Erbakan, 7 ay sonra Türkiye’de bir genel seçimin olacağını hatırlatarak, "Bu seçimin Türkiye’nin kurtuluşuna vesile olması için ne yapılması gerektiği konusunda fikir teatisinde bulunacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, görüşmede ’Muhterem Hocam’ dediği Erbakan’ın Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla kutlama ziyaretinde bulunduğunu kaydetti. Şener, Türkiye’de siyasetin en önemli sorunlarından birinin, bir dönem birarada olan siyasetçilerin daha sonra biraraya gelememeleri olduğunu söyledi.

-ACABA SEÇİM İTTİFAKI OLACAK MI?-

Bir gazetecinin, SP eski genel başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni bir parti kurması konusundaki soruya Erbakan, ’hayırlı olsun’ demekle yetindi.
Şener’in seçimlerde bir güç birliği oluşturma konusunda yürüttüğü çalışmaların hatırlatılması üzerine Erbakan, "Ülkemiz, milletimiz için gereken ne ise hepimiz onu seve seve yerine getiririz" yanıtını verdi.

Saadet Partisi ile Türkiye Partisi arasında seçimler öncesinde bir birleşme olup olmayacağı sorusuna da Erbakan, "Böyle bir şeyi düşünmedik. Ama bizim kalplerimiz her zaman beraberdir" karşılığını verdi.

Erbakan, "Seçimde ittifak söz konusu olabilir mi" yolundaki bir başka soruya da "Bunlar, konuşmalar esnasında ortaya çıkacak gerçekler. Daha konuşmayı yapmadık" yanıtını verdi.