Siyaset Erbakan: Bizle alakaları yok
Paylaş
Erbakan: Bizle alakaları yok

Geçen hafta Saadet Partisi'nin iftar yemeğini basan bir grubun olay çıkarmasının ardından Erbakan konuştu

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, “son zamanlarda basında sözü edilen bazı yakışıksız ve üzüntü verici olayların kimler tarafından tertip edilip, yapılırsa yapılsın, Milli Görüşle uzaktan yakından bir alakası olamayacağını” bildirdi.

>> SAADET PARTİSİ İFTARINDA OLAY

Haberin Devamı

Erbakan yaptığı yazılı açıklamada, Milli Görüş camiasının “yeniden büyük Türkiye'yi tesis etme” görevini yerine getirmek için çalıştığını ancak bunu engellemek isteyen dış güçler bulunduğunu savundu. Bu kapsamda bu güçlerin, bir yandan Milli Görüş toplantılarına sızdıklarını, Milli Görüşle bağdaşmayacak olaylara sebebiyet verdiklerini ve bazı basın organları aracılığıyla da gerçek dışı haberler ve maksatlı yorumlar yaptıklarını ileri süren Erbakan, şunları kaydetti:

“Son zamanlarda basında sözü edilen bazı yakışıksız ve üzüntü verici olayların kimler tarafından tertip edilip, yapılırsa yapılsın, Milli Görüşle uzaktan yakından bir alakası olamaz. Hiç bir maksat ve sebeple, tasvibi mümkün olmayan olaylara meydan verilmemesi, toplantılara katılarak bu kabil dış etkenli, davamıza zarar veren olayların meydana gelmemesi için bütün camiamızı dikkatli olmaya ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermeye davet ediyorum.
Milli Görüş, herkese sevgi, refah, insan hakları ve saadet demektir. Milli Görüş camiasının şiarı, iyi ahlak, terbiye, nezaket ve edep örneği olmaktır. Bizim metodumuz, inancımızın da emrettiği gibi şiddet değil, tebliğ, ikna,inandırma ve tatlı dille davet metodudur.”

(AA)

Haberin Devamı