Siyaset Erbakan eşinin yanına defnedildi
Paylaş
Erbakan eşinin yanına defnedildi

Erbakan'ın naaşı, sabah Ankara'da kılınan cenaze namazının ardından İstanbul'a getirildi. Fatih Camii'nde izdiham yaratan cenaze namazından sonra ise 2.5 saatlik bir yolculuğun ardından toprağa verildi

Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın naaşı, sabah Ankara'da kılınan cenaze namazının ardından İstanbul'a getirildi.

Haberin Devamı

>> ERBAKAN'IN CENAZESİNE KATILAN SİYASİLER NE DEDİ?

Fatih Camii'nde binlerce kişinin izdiham yarattığı cenaze namazından sonra Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'na doğru son yolculuğuna çıkarıldı. Erbakan'ın cenazesi, camiye 4 kilometre mesafedeki mezarlığa yaklaşık 2 buçuk saatlik yolculuğun ardından ulaştırılabildi.

VASİYETİ ÜZERİNE EŞİNİN YANINA GÖMÜLDÜ

Erbakan’ın cenazesi kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi ve Anıt Mezar’ı takiben Merkez Efendi Mezarlığı’na götürüldü. Cenaze aracı zor ilerledi. Mezarlıkta da büyük bir kalabalık cenazeyi bekliyordu.

Ankara'da vefat eden Erbakan devlet töreni istememiş ve Fatih Camii'nde tören yapılmasını; Merkez Efendi Mezarlığı'nda da eşinin yanına gömülmeyi vasiyet etmişti.

Erbakan eşinin yanına defnedildi

Haberin Devamı


>>> İZETBEGOVİÇ'İN MEZARINDAN TOPRAK GETİRİLDİ
>>> ERBAKAN'IN OĞLU KONUŞMA YAPTI

>>> İSTANBUL'DAKİ TÖRENDEN KARELER
>>> ANKARA'DAKİ TÖRENDEN KARELER


İZDİHAM YARATAN CENAZE SÜRECİ

Erbakan için ilk tören Ankara'daki Hacı Bayram Camii'nde yapıldı. Orada kılınan cenaze namazında binlerce kişi Erbakan'a dualarla ve tekbirlerle veda etti.

Ankara'daki cenaze namazının ardından Erbakan'ın naaşı uçakla İstanbul’a getirildi. Anadolujet’ten kiralanan özel uçak, saat 09.10’da Atatürk Havalimanı'na indi. Cenaze daha sonra, uçaktan inen yolcular ve Erbakan’ın aile fertleri tarafından tekbirler eşliğinde cenaze arabasına taşındı. Cenaze buradan da, namazın kılınacağı Fatih Camii'ne götürüldü.

Erbakan eşinin yanına defnedildi


FATİH CAMİİ'NDE İZDİHAM

Necmettin Erbakan'ın tabutu cenaze aracından çıkarılarak omuzlar üzerine alındı ve cami avlusundaki musalla taşına konuldu. Erbakan’ın tabutuna dokunmak isteyen kalabalık izdihama neden oldu. Fatih Camii’nde ve diğer camilerde Erbakan için sela verildi. Sık sık yapılan anonslarla vatandaşlar sakinleşmesi için uyarıldı.

PROTOKOL İZDİHAMIN ORTASINDA KALDI

Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül de Erbakan’ı son yolculuğuna uğurlamak üzere Fatih Camii’ne geldi. Bülent Arınç ve çok sayıda milletvekili de törene katıldı. Cenaze töreninde alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen kısa süreli bir izdiham yaşandı.

Cenazeye katılmak için gelen protokol üyeleri de izdihamın ortasında kaldı. Çevik Kuvvet ekipleri cenazenin başında kordon oluşturdu. Erbakan'ın, cenaze namazının kılınacağı İstanbul Fatih Camii'nin avlusunda TSK'nın gönderdiği çelenk dikkat çekti. Ayrıca cami avlusunda bazı subayların da olduğu görüldü.

KİMLER VARDI?

Erbakan’ı son yolculuğuna uğurlamak için çok sayıda bakan ve siyasetçi Fatih Camii’ne geldi.

Fatih Camii’ne gelenler arasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, AKP’li vekil Necati Çetinkaya, Eski Bakanlardan Hilmi Güler, Ali Çoşkun, Yaşar Okuyan, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yer aldı.

Cenazede kalabalığın arasında tek kadın olarak Tansu Çiller dikkat çekti...

EN AZ 65 BİN KİŞİ KATILDI

Törenin yapıldığı bölgede uçan polis helikopterinden yapılan bilgilendirme anonsuna göre 65 bin kişiyi bulan kalabalığa katılımlar artarak devam etti.

AVLU GÜL SUYUYLA YIKANDI

Bu arada, Erbakan'ın cenaze töreni öncesi binlerce kişi Fatih Camii'ne gelerek sabah namazı kıldı. Yurdun çeşitli illerinden gelen partililer, ilahiler okuyup yerlerini aldı. Tören öncesi kadınların ve genç kızların da cenazeye ilgi gösterdikleri görüldü. Cenaze töreninde musalla taşının bulunduğu avlu kısmı dün gece 2 kere yıkandı.Önce gülsuyuyla yıkanan avlu ilerleyen saatlerde kirlendiği için bir kez daha su sıkılarak temizlendi.

Fatih'te cenazi töreni güzergahında bulunan cadde ve sokaklarda gece boyu temizlik yapıldı. Temizlik araçlarının kullanıldığı yollarda, görevliler tankerlerden de hortumla su sıktı. Sabah ezanına saatler kala yurdun çeşitli kentlerinden otobüslerle gelen Saadet Partililer Fatih Camii'nin çevresinde ve içinde büyük bir hareketliliğe yol açtı. Saadet Partisi'nin gençlik kolları da astıkları pankartlarla ebediyete uğurlayacakları başkanlarına karşı son vazifelerini yerine getirdi.

Haberin Devamı