Siyaset Erbakan'dan kongre sinyali
Paylaş
Erbakan'dan kongre sinyali

Necmettin Erbakan, 11 Temmuzdaki Saadet Partisi (SP) Olağanüstü Büyük Kongresinin, gelecekteki seçim çalışmaları döneminde birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve heyecanla çalışmayı temin bakımından istenen neticeyi vermediğini” belirtti

Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, Saadet Partisinin 11 Temmuzda mevsim itibariyle elverişli olmayan şartlara rağmen büyük bir coşku ve heyecanla canlı bir kongre yaptığını belirterek, “Fakat kongre önümüzdeki seçim çalışmaları döneminde birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve heyecanla çalışmayı temin bakımından istenen neticeyi vermemiştir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bunun sebebinin 'iyi niyetle daha iyisini yapacağız' zannıyla partiyi davasından, gaye ve temel esaslarından uzaklaştırmaya yönelik bir takım arzuların yürürlüğe konulmak istenmesi olduğunu ileri süren Erbakan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “40 yıllık Milli Görüş davasının tek temsilcisi olan Saadet Partimizin ana hedef, gaye ve esaslarından uzaklaştırılmasını ve diğer partilere benzer bir parti haline getirilmesini camiamız mensubu hiçbir şuurlu kardeşimiz tasvip etmez.

Bu durumda partimizi bütün diğer partilerden üstün kılan mevcut 60 partinin benzeri 61. bir parti olmaktan muhafaza etmek, temel esaslarımızdan uzaklaşılmaması için elden gelen her türlü gayreti göstermek, Milli Görüşe inanan her kardeşimizin inancının gereğidir. Temel esasların muhafazası için ve seçime giderken birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik örneğinin ortaya konulması ve bunların yeni bir kongre ile en kısa zamanda bütün milletimize gösterilmesi milli bir görevdir.

Haberin Devamı

Çünkü, mevcut yönetimde yer alan milli görüşçü kardeşlerimizin her birinin kıymetli olduğunu biliyoruz. Ancak temel esasların muhafazası için tek tek şuurlu olmak yetmez, ekip olarak temel esasların muhafazasına özel itina gösteren bir yapıda olunması da zorunludur.” Yeni yapılacak Büyük Kongrenin takdiri ile hep beraber tek bir vücut halinde kardeşlik, sevgi ve heyecanla önlerindeki atılımı gerçekleştirmek için camianın üzerine düşen görevi en büyük başarıyla yerine getireceğine inandığını ifade eden Erbakan, “yapılacak kongrede bütün delegelerin ve parti mensuplarının hiçbir ayırım gözetmeden birbirlerini sevgi ve saygıyla kucaklayacaklarına yürekten inandığını” kaydetti.