Siyaset Erbakan'dan Mursi'ye destek
Paylaş
Erbakan'dan Mursi'ye destek

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, yayınladığı bir basın açıklamasıyla Mısır'da yapılan askeri darbeyi eleştirerek Mursi'ye destek verdi

İşte Mısır'da yaşananları Mısır halkına yapılan büyük bir haksız olduğunu belirten Erbakan'ın açıklaması:

Mısır'da yaşanan gelişmeleri üzüntü ile takip etmekteyiz. Kardeş Mısır halkının yarıdan fazlasının takdiri ile göreve gelmiş ve henüz 1 yıllık süresi dolmuş olan sayın Mursi'ye yapılan bu hukuksuz hareket kendisine destek veren milyonlarca insana da yapılmış bir haksızlıktır. Böylesine haksız ve hukuksuz bir şekilde yapılan davranış hiçbir bahane öne sürülerek kabul edilemez.

Onurlu duruşundan dolayı Mursi'yi tebrik ediyorum

Tüm bu kargaşa ortamında kaosa sürüklenmek istenen inançlı imanlı kardeşlerimizi ve değerli Mısır Cumhurbaşkanımız Muhammed Mursi'yi ise onurlu ve sağduyulu duruşundan dolayı tebrik ediyoruz.

Batı'nın Mısır olaylarına karşı tavrına hayret etmedik

Sözde demokrasi havariliği yapan dış mihrakların tavırlarını hiç de hayretle karşılamadık. Demokrasi ve insan haklarını sadece İslam ülkelerini tehdit etmek ve karıştırmak için kullanan siyonistler ve işbirlikçilerinin önce kendi halklarına yaptıkları haksızlık ve zulümleri görmeleri gerekmektedir. Demokrasi naraları ile İslam aleminin hangi bölgesine müdahale ettilerse zulüm ve gözyaşından başka birşey getirmeyen, tarihi kan ve vahşetle dolu olan batı medeniyetinden öğrenecek hiçbir demokrasi dersimiz yoktur. Tam tersine bizler 'Bir kavmin efendisi o kavme hizmet edendir' buyuran Resulullah (S.A.V)'ı rehber edinmiş, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' tavsiyesinde bulunan Şeyh Edebali'yi örnek almış ve 'Savaş değil, barış. Çatışma değil, diyalog. Çifte standart değil, adalet. Üstünlük değil, eşitlik. Sömürü değil, adil düzen. Baskı ve tahakküm değil, insan hakları ve hürriyet' idealini bizlere öğreten Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamız'ın yolunda giden şuurlu insanlarız.

'İslam Birliği kurulmadan zulümler bitmez'

Mısır'da yaşanan son sıkıntı bizlere İslam Birliği'nin önemini bir kez daha göstermiştir. Yaklaşık yarım asırdır Milli Görüş Hareketi olarak ifade ettiğimiz gibi İslam Birliği olmadan İslam alemine huzur maalesef gelmeyecektir. Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın bir devrim niteliğinde olan D-8 projesi hayata geçirilmeden maalesef bu sıkıntılar bitmeyecektir. Umudumuz ve duamız odur ki İslam aleminin liderleri biran evvel aklı selim ile bir araya gelerek D-8'i canlandırmak ve İslam Birliği'ni tesis etmek suretiyle İslam alemindeki bu sorunlara, siyonistler ve işbirlikçilerinin eli ile değil, bizzat İslam ülkelerinin istişareleri ile çözüm bulma yoluna giderler.

'İhvan-ı Müslimin ve Mursi'ye yapılanları kınıyorum'


Bu vesile bir kez daha Mısır Müslüman Kardeşler Hareketinin şuurlu mensuplarına ve değerli Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan haksız ve hukuksuz hareketi kınıyor en kısa zamanda başta Mısır olmak üzere tüm İslam aleminde huzur ve sükunetin sağlanacağı adil, yaşanabilir, yeni bir Dünya'nın kurulması için yapacağımız çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Haberin Devamı