Siyaset Erbakan'ın cenazesine katılan siyasiler ne dedi?
Paylaş
Erbakan'ın cenazesine katılan siyasiler ne dedi?

Ankara'da vefat eden eski Başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan bugün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı

Erbakan için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine partililer ve çok sayıda vatandaşın yanısıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, 1. Ordu Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tansu Çiller, CHP eski genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, Recai Kutan, Şevket Kazan, Mehmet Ağar, Refah Partisi eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, BBP Genel Başkanı Yaşar Topçu, İlhan Kesici, Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun, BDP Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi gibi isimler katıldı.

"KARARLI VE İNANÇLI BİR LİDERDİ"

Cenaze törenine gelen Tansu Çiller, "Necmettin Erbakan Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Hepimiz çok üzüldük. Milletimizin başı sağolsun. Kendisinin çok nazik, beyefendi bir üslubu vardı. Milletin gönlünde de böyle yer etmiştir. Kararlı ve inançlı bir liderdi. 28 Şubat sürecinde birlikte iktidardaydık ve kendisiyle birlikte bu sürece şahitlik yaptık. Bugün yakınlarına, ailesine, Saadet Partisi’nin çok değerli mensuplarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah" diye konuştu.

"HİZMETLERİ KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEK"

Şevki Yılmaz da, "Üzüntülüyüz, Allah rahmet etsin. İslam alemi büyük bir değeri kaybetti. Ama hizmetleri, evlatlarıyla kıyamete kadar devam edecek. Devamlı gönlümüzde yaşadı" dedi.

CHP grubunu temsilen cenazeye katıldığını söyleyen Akif Hamza Çebi, "Ülkesine hizmet etmek isteyen, ülkenin potansiyel kaynaklarını harekete geçirmek isteyen bir Başbakanımızdı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Yaşar Okuyan da, "Bu 12 Haziran’daki seçimlerle ilgili bazı temaslar oluyordu. Hem Sayın rahmetli Erbakan, Türkiye Partisi Genel Başkanı, hem Demokrat Parti Genel Başkanı, diğer partili arkadaşlarla bir çalışma sürdürüyoruz" dedi.

"KEŞKE ÇOK YILLAR ÖNCEDEN ANLAŞILABİLSEYDİ"

Mehmet Ağar da, "Başkalarına gösterdiği hoşgörü belki kendisine gösterilmedi, iyi anlaşılamadı. Maalesef biz Türkiyemizde insanları kaybettikten sonra neye tekabül ettiğini, neyin karşılığı olduğunu daha iyi anlıyoruz. Keşke çok yıllar önceden anlaşılabilseydi. Ama buna rağmen yaptıklarıyla, yaşadıklarıyla, ortaya koyduklarıyla bugünün Türkiye’sinin dünyada meydana gelen olaylar karşısında ne ölçüde hizmet ettiği daha iyi anlaşıldı" diye konuştu. İlhan Kesici de, "Rahmetli hocamız Türk siyaset ve devlet hayatının en önemli liderlerinden birisiydi." ifadesini kullandı.

"BU ÜLKENİN MAĞDURLARIYIZ"

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, şunları söyledi: "Önemli bir şahsiyeti kaybettik, mekanı cennet olsun. Dün de 28 Şubat’tı. Ne yazık ki, bu ülkede ölüler hep kahraman ama sağlar sümenaltı. Aslında yaşarken insanların hakettiği değer biçilmelidir. 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın mimarları, onlar da dün gözyaşı akıtıyorlardı. İnsanlar biraz vicdanlı olmalılar. Dün 28 Şubat’tan medet umanlar, Hoca’ya büyük övgüler yağdırıyordu. Hepimize bir sorumluluk düşüyor, hepimiz 28 Şubat’tan ve kışladan medet umanlardan hesap sormalıyız.

Ortak paydamız, işte bu ülkenin mağdurlarıyız. Hoca da, biz de, onların geldiği gelenek de, biz de bu ülkenin mağdurlarıyız. Ama timsah gözyaşları akıtan Türkiye’nin kara kutuları var. O karakutuları, vicdan sahibi olmalı, buna uygun adımlar atmalıdır. O dönemin aktörlerinden önemli şahsiyetler, hala bugün bu ülkede söz ve karar sahibidirler.

Biz eğer gerçekten 28 Şubat’la yüzleşeceksek, gerçekten kışladan medet beklemeyeceksek biran önce gereğini yapmalıyız. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’ne önemli görevler düşüyor. Askeri darbelerden hesap soracağını söyleyenler, ama hala 28 Şubat’tan hesap soramıyorlarsa burada da büyük bir çelişki vardır."

Dilhun GENÇDAL-Özgür ALTUNCU / İSTANBUL, (DHA)

3

Haberin Devamı