Dünya Erbil'de Peşmerge'ye moral halayı!

Erbil'de Peşmerge'ye moral halayı!

Paylaş
Erbil'de Peşmerge'ye moral halayı!

ABD 'nin IŞİD'in ilerleyişini durdurmak için hava müdahalesi yapması nedeniyle morallerin yükseldiği Erbil'de cephede bulunan peşmergeye moral için, konser düzenlendi

IŞİD örgütü ile Kürt yönetimi denetiminde olan bir çok bölgede çatışan ve bugün kadar resmi rakamlara göre 150 kayıp verip, 500’ü yaralanan peşmerge için Erbil’de moral konvoyları oluşturulup şehir merkezinde konser verildi. Özellikle dün ABD’nin IŞİD’in ilerleyişini durdurmak için hava müdahalesi yapması nedeniyle morallerin yükseldiği Erbil’de, İskan Caddesi'nde Peşmergeye moral konseri verildi.

Haberin Devamı

Erbil Valisi Nevzat Hadi’nin de bir süre katıldığı konserde şarkılar söylendi ve halaylar çekildi. Halay çekilmesi sırasında Peşmergeler omuzlara alınarak Mesut Barzani posterleri ve Irak Kürt yönetiminin bayrakları taşındı. Peşmergeye moral ve ABD’nin hava saldırısının kutlanması konseri gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

PKK , MAHMUR’A TAKVİYE GÜÇ GÖNDERİYOR

ABD’nin hava saldırısı sonrasında Mahmur bölgesinde ilerleyişi durdurulan ve burada IŞİD’in ele geçirdiği bazı köyleri geri alan Peşmerge'ye destek için orada çatışan PKK’lılara dün gece Kandil Dağı'ndan destek kuvvet gönderildi.

Bu PKK'lılar da Mahmur ve çevresinde çatışmalara girerek IŞİD'e karşı mücadele eden peşmergelere destek olacak. (Ferit ASLAN- Bayram BULUT/DHA)

Haberin Devamı