Gündem Erciş'te "katilleri bize verin" gerginliği!

Erciş'te "katilleri bize verin" gerginliği!

Paylaş
Erciş'te "katilleri bize verin" gerginliği!

Erciş'te "katilleri bize verin" gerginliği!

Van’ın Erciş ilçesi Çelebibağı beldesinde anne ve 4 çocuğunu öldüren kişilerin yakalandığı yönündeki söylenti üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakolu önünde toplanan bir grup, "katilleri bize verin" sloganı attı.

Haberin Devamı

Çelebibağı beldesinde yaşayan Saide Aslan ile çocukları Sinan, Pınar, Fatma ve Mevlüt’ün 3 gün önce evlerinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, şimdiye kadar aile reisi Burhan Aslan, çocukları Murat ve Emre ile Aslan ailesinin komşuları ve çok sayıda yakınının ifadesine başvuruldu.

Güvenlik güçlerinin, katillerin yakalanması için titizlikle yürüttüğü soruşturma gizlilik içinde devam ederken, ilçe merkezinde "katillerin yakalandığı" söylentisi yayıldı. Söylentiler üzerine akşam saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakolu önünde toplanan kalabalık bir grup, "katilleri bize verin" sloganı attı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı karakol önünde, öfkeli kalabalığı sakinleştirmek için olay yerine gelen Kaymakam Ramazan Fani, vatandaşları sükunete davet etti.

Haberin Devamı

Fani, soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesine başvurulduğunu ancak olayın faillerinin henüz yakalanmadığını söyledi.
Kaymakam Fani’nin konuşmasının ardından BDP İlçe Başkanı Ramazan Alver de vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Öfkeli kalabalığın merkez karakolu önündeki eylemi sürüyor.

TECAVÜZ BULGUSU YOK

Öte yandan Pınar ve Fatma Aslan’ın cesetlerine Malatya Adli Tıp Kurumunda yapılan otopside tecavüz bulgusuna rastlanmadı.

Yaklaşık 3 saat süren, cumhuriyet savcısının nezaretinde yapılan otopsinin ardından iki kardeşin cenazeleri amca Fesih Aslan’a teslim edildi.
Van Belediyesine ait cenaze nakil aracına alınan cenazelerle Erciş’e hareket eden Fesih Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tecavüz olduğu
yönündeki haberler gerçek değildir. Adli tıptan çıkan sonuca göre tecavüz olayı yok" dedi.

Malatya Adli Tıp Kurumunun raporunda, cinsel saldırı belirtisine rastlanmayan kardeşlerin cesetlerinde çürüme başlangıcı olduğundan ilk incelemede tecavüz şüphesi uyanmış olabileceği belirtildi.

"Yapılan incelemede vajinal ve anal saldırı bulgusuna rastlanmadı" denilen raporda, cesetlerdeki çürüklere bakıldığında cinayet tarihinin 4 veya 5
gün olabileceği sonucuna varıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Otopsiyi tamamlayan adli tıp yetkilileri, mikroskobik inceleme yapılması için örnek alındığını belirtti.

Öte yandan, Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemede, çocukların ellerindeki, muhtemelen çarpmadan kaynaklanan yaralanmaların cinayetler sırasında boğuşma yaşandığına işaret ettiği bildirildi.

Çelebibağı beldesine bağlı Yeni Mahalle Yavuz Sultan Selim Caddesi 30. Sokak’taki evlerinde taş ve bıçak darbeleriyle öldürülen anne Saide Aslan ile çocukları Sinan ve Mevlüt’ün cenazeleri Van’da yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilmiş, Pınar ve Fatma’nın cenazeleri ise tırnak aralarında farklı insan dokusu saptanması üzerine detaylı inceleme için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

BABA JANDARMAYA 4 SAAT İFADE VERDİ

Eşi Saide ve 4 çocuğu katledilen Burhan Aslan, Erciş Jandarma Komutanlığı'nda yaklaşık 4 saat ifade verdikten sonra, eşi ve çocuklarının toprağa verildiği Kırkdeğirmen Köyü'ne gitti. Köyde taziyeleri kabul eden baba Burhan Aslan, mezarlığa giderek eşi Saide, çocuklarının mezarları başında gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Katliamı yapanlara isyan eden Burhan Aslan bunu yapanların insan olamayacağını ve tanıdıklarından şüphelendiğini söyledi. Aslan, “İz bırakmamak için ailemi yok etmişler. Jandarma bana düşmanım olup olmadığını sondu. Benim düşmanım yok. Para için eve girmişler. Ailemi yok etmişler. Bunu yapanlar insan olamaz. Allah’a havale ediyorum. Bu müslüman işi değil. 4 yaşındaki çocuk öldürülür mü?” dedi.

ANNE İLE 2 ÇOCUĞU TOPRAĞA VERİLDİ

Katledilen 5 kişiden anne Saide Aslan, çocukları 18 yaşındaki Sinan ve 4 yaşındaki Mevlüt’ün cenazeleri dün Van Belediyesi’ne ait cenaze taşıma aracı ve 40 araçlık konvoyla Kırkdeğirmen Köyü’ne getirildi. Cenazeler buradan da köy mezarlığına götürülerek, okunan duvaların ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cinayete kurban giden ailenin cenaze törenine, Erciş Kaymakam Ramazan Fani, bazı askeri yetkililer ile bin civarında vatandaş katıldı.

Katliamda yaşamını yitiren ve tecavüze uğradıkları yönünde şüpheler bulunan Pınar ve Fatma Aslan'ın cenazeleri ise Malatla Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Haberin Devamı

AA - DHA