Gündem Erciş'teki katliam soruşturması sil baştan

Erciş'teki katliam soruşturması sil baştan

Paylaş
Erciş'teki katliam soruşturması sil baştan

Acılı baba: Bu ev yakılıp gidilir, artık bu evde yaşayamam

Van’ın Erciş İlçesi Çelebibağı Beldesi’nde 1 anne ve 4 çocuğunun katledildiği cinayetle ilgili soruşturma silbaştan başladı. Güvenlik güçleri ve savcılık Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan tecavüz bulgusuna rstlanmadığı raporu verilmesi üzerine, soruşturmayı hırsızlık yönünden soruşturulmaya başlandı. Bu arada katliamın yaşandığı ev Baba Burhan Aslan’a jandarma tarafından teslim edildi. Baba Aslan, “Bu ev yakılıp gidilir. Bu evde artık yaşayamam. Devlete güveniyorm. Bir an önce katiller bulunsun” dedi.

Haberin Devamı

Çelebibağı Beldesi’ndeki katliamın üzerindeki sır perdesi hala aralanamadı. Güvenlik güçleri ve savcılık soruşturmayı çok yönlü sürdürürken, Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Pınar ve Fatma Aslan’da tecavüz bulgularına rastlanmayınca soruşturmanın yönü de değişti. Soruşturmayı yürüten yetkililer, cinayetin hırsızlık için yapılma ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Aslan ailesinin tanıdıkları ve özellikle dilencilik yaparak para toplayan 18 yaşındaki Sinan’ın arkadaş çevresinin yakın takibe alındığı öğrenildi.

EVDEKİ PARA BİLMECESİ

Hırsızlık şüphesi üzerinde soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri ve savcılık özellikle evdeki paranın miktarını öğrenmek için çalışma yapıyor. Evdeki çuval içinde 10 bin 500 TL madeni para bulunurken, ayrıca evde 40- 50 bin TL civarında bir paranın daha bulunduğu ileri sürülüyor. Bu paranın da yürüme özürlü Sinan Aslan’ın tedavi olmak için biriktirildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

KATLİAM ÜZERİNDEN SİYASETE TEPKİ

Cinayetin işlendiği ev, delillerin toplanmasının ardından jandarma tarafından güvenlik çemberi kaldırılarak, Baba Burhan Aslan’a teslim edildi. Baba Burhan Aslan’ın gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken, “Artık bu evde yaşanmaz. Kimin vicdanına sığar burda yaşamak. Bu ev yaklıp gidilir” dedi. Katliam üzerinden siyaset yapmak isteyenlerin kendilerini yaraladığını da anlatan Aslan ve yakınları, “Birileri bizim acımız üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Birileri bizim haberimiz olmadan yürüyüş yapıyor. Bu bizim acımızdan daha acı geliyor. Bizim bunlarla ilgimiz yok. Biz devletemize güveniyoruz ve bu yapılanları kabul etmiyoruz” diye konuştu.

MAHALLELİ KORKU İÇİNDE

Bu arada katliamın yaşandığı İnönü Mahallesi sakinlerini, katil korkusu sardı. Özellikle Aslan ailesine yakın evlerdeki çocukların ve kadınların psikolojilerinin bozulduğu belirtildi. Aslan ailesinin komşusu Harbi Turan, çocuklarının korkudan uyuyamadığını söylerken, Faime Birdal da camların yanında durmaktan bile korkar hale geldiklerini söyledi. Birdal, “Evde sadece biz değil herkes korku içinde. Umarız katiller bir an evvel yakalanır biz de huzur buluruz” dedi.

Haberin Devamı

GÖZALTI YOK

Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 10’nün üzerinde kişinin ifadesine başvurulurken, halen şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan kimse bulunmadığı belirtildi.