Siyaset Erdal İnönü anıldı
Paylaş
Erdal İnönü anıldı

Eski Başbakan yardımcılarından SHP Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü, ölümünün 3'üncü yıldönümünde anıldı

Eski Başbakan yardımcılarından SHP Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü, ölümünün 3’üncü yıldönümünde TÜSES, SODEV, 10 Aralık Hareketi ve Friedrich Ebert Stiftung Vakfı tarafından Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen “Erdal İnönü’yü Anarken-Demokratikleşme Sürecinde Öncelikler” başlıklı panelle anıldı.

Haberin Devamı

Panele, Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, kardeşi Özden Toker, yeğeni Gülsün Bilgehan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Sevinç İnönü, kadınlar ve gençlerin siyasal ve sosyal platformda daha çok yer alması gerektiğini belirterek, “Eğer çağdaş bir toplum olmak istiyorsak ve 300 yıllık gecikmeyi daha da artırtmak istemiyorsak ancak arayı bu şekilde kapatabiliriz. Yoksa gündemi sürekli olarak kısır ve yararsız bir türban tartışmasına indirgersek yine fırsatları kaçırmış oluruz ve bu toplumun artık fırsatları kaçırmak gibi bir lüksü kalmadı” dedi.

Kılıçdaroğlu da, Erdal İnönü’nün siyasette duruşuyla, birikimiyle, mütevazılığıyla, konuşmasıyla yeni bir çerçeve çizdiğini belirtti, “Türk siyasetinin önemli simgelerinden biri oldu. Soyadının altında hiç ezilmedi. Bizler onun düşüncelerinden büyük ölçüde yararlandık” dedi.

Haberin Devamı