Erdoğan Arıpınar Erdem'e rahmet, Topbaş'a sağ ol!
HABERİ PAYLAŞ

Erdem'e rahmet, Topbaş'a sağ ol!

Pek kötümser düşünmesek bile; Türkiye’de iş yapmak ve başarmak zor. İşte bunlardan canlı bir örnek: “İstanbul Olimpiyat Stadı.” TMOK’un rahmetli Başkanı Sinan Erdem 584 hektar Olimpiyat Parkı içinde yer alan bu stat için ömrünü verdi. 1999’da başlayan inşaat 2002’de tamamlandı. İtalyan Crıbaudo yayın evinin dünya stadları kataloğunda 5 yıldızlı stadlar arasında yer alan 75.145 seyircili stad, nedense ülkemizde en çok eleştirilen yapı oldu. İlk defa rüzgar konusu çıktı. Fransa’da bu işi yapan şirketi bulduk. Hal olacaktı ki, bazı akıllılar(!) “Yerli malzeme ile ucuza yapılır” dedi.

Haberin Devamı

Temelde arıza çıktı, direkler çöktü, olmadı olamadı. Sonra uzaklık konusu çıktı. Sanki Wembley, Paris Olimpik Stadı kentlerin ortasındaymış gibi. Bizim stat eleştirilip duruldu. Buna karşın Avrupa’nın dev final maçı bu stada verildi. Nihayet hafta içinde İstanbul’un her şeyi ile uğraşan Büyükşehir Belediyesi’nden müjde geldi. Raylı sistem stada ulaşmıştı. Artık uzaklık problemi de yok! Otogar’dan 23 dakika, Havalimanı’ndan 36 dakika, Yenikapı’dan 42 dakika, Hacıosman’dan 74 dakika, Üsküdar’dan 55 dakika, Kadıköy’den 60 dakika ve Kartal’dan 89 dakikada Olimpiyat Stadı’na ulaşılacak ve dönülebilecek.

Büyük bir özveri ile ortaya çıkan Olimpiyat Stadımıza artık kimse kusur bulamaz. Şimdi iş Olimpiyat Parkı’nın diğer eksiklerini tamamlamakta. “Ülke olimpiyata ev sahipliği yapsın, yapmasın” böyle dört başı mamur bir tesise ihtiyaç vardır. Onun için dolu bir programla bu tesisin tam kullanılır hale getirilmesi de görevlilerin işi. Görelim bakalım... Sevgili Merhum Başkanımız Sinan Erdem’i bu vesile ile bir defa daha rahmetle anarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da “sağol” dememiz bir kadirbilirlik olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder