Spor Erdemir'den beyaz bayrak sinyali

Erdemir'den beyaz bayrak sinyali

Paylaş
Erdemir'den beyaz bayrak sinyali

Erdemirspor'da, antrenör Ahmet Çakı, "Fenerbahçe Ülker deplasmanından galibiyetle ayrılmanın zor olduğunun farkındayız" dedi

Ahmet Çakı, ligin ilk yarısında kendi evlerinde oynadıkları rakiplerine karşı iyi mücadele ettiklerini ancak şanssızlık sonucu maçı kaybettiklerini söyledi.

Fenerbahçe Ülker’in kendi sahasında daha iyi oynadığını anlatan Çakı, şöyle dedi: "Ama takımımızın da o günden bugüne kadar oynadığı basketbolda çok iyi yol aldığını düşünüyorum.

İyi bir adaptasyon süresi geçirdik, sakat oyuncularımız iyileşti. Rakibimizde de yeni alınan ve gönderilen oyuncular gibi değişiklikler yaşandı. O yüzden farklı bir maç olacak. Tabii ki kendi evimizde yakaladığımız ivmeyi deplasmanda yakalamak çok kolay değil."

Fenerbahçe Ülker’in de topa iyi baskı yapan, savunmada agresif oynayan takım olduğunu belirten Çakı, şunları kaydetti: "Rakibimiz, savunmada kazandıkları ivmeyle açık sahada sayılar bulan takım. Bizim de top kayıplarını en aza indirip, atış seçimlerini iyi yapmamız gerekiyor.

Eğer, agresif müdafaaya karşı top kaybı yaşar ve riskli atış yaparsak rakibe açık sahada kolay sayı bulma şansı veririz. Bu da onların zaten birinci prensipleri. O yüzden kolay sayı bulamazsak da yarı sahada topun değerini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Rakibimizin var olan potansiyelini kullanmalarını minimize etme adına agresif savunma ortaya koymamız gerekiyor. Ribauntlarda da eğer dengeli maç geçirebilirsek, izleyenlere daha da keyif veren karşılaşma izletmiş oluruz.

Haberin Devamı