Siyaset Erdoğan 21 adayı daha açıkladı
Paylaş
Erdoğan 21 adayı daha açıkladı

Başbakan Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 6'sı büyükşehir olmak üzere 21 belediyenin daha başkan adayını açıkladı.

>> DAHA ÖNCE DE 10 BELEDİYENİN ADAYINI AÇIKLAMIŞTI - İşte o isimler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6'sı büyükşehir olmak üzere 21 belediyenin daha başkan adayını açıklayacağı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan hemen hemen her adaya kaç çocuğu olduğunu sordu. 8 çocuk sahibi Şırnaklı Ahmet Yıldırım'ı örnek gösterdi. 21 adayın toplam 56 çocuğu var.

BAŞBAKAN ŞEHİR TANITIMLARI EŞLİĞİNDE ADAYLARI AÇIKLADI
1 - ARTVİN: Mehmet Kocatepe

Artvin Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe. 1966 yılında Artvin Yusufeli, Altıparmak ( Barhal ) köyünde doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. 2003 - 2009 Yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Personel ve Eğitim Daire Başkanı olarak görev yapmıştır, halen lığı görevini yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk babası.

2 - ÇANKIRI: İrfan Dinç

Çankırı Belediye Başkanı (halen) İrfan Dinç. 1964 yılında Çankırı'da doğdu. Dinç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde üniversite eğitimini tamamladı. 1989-1996 yılları arasında Refah Partisi'nde İl Müfettişliği ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2004 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Çankırı Belediyesi Başkanlığı'na seçildi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde ikinci defa AK Parti'den Çankırı Belediyesi Başkanlığı'na seçilen İrfan Dinç, evli ve üç çocuk babasıdır.

3 - BİLECİK: Selim Yağcı

Haberin Devamı

Bilecek Belediye Başkanı Selim Yağcı 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde Bilecik Belediye başkanı seçildi. 1966 yılında Bilecik ili Cumalı Köyü'nde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Bilecik ile Çanakkale'de gerçekleştirdi. 1984 - 1988 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Evli ve 2 çocuk babası.

4 - KARABÜK: Mehmet Ceylan

Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan. Mehmet Ceylan, daha önce 1999 - 2002 arasında bir dönem Safranbolu Belediye Başkanlığı ve ardından ise iki dönem Ak Parti Karabük Milletvekilliği görevinde bulundu. 2 yıldır Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Ceylan iyi derecede İngilizce bilip, evli ve 3 babası.

5 - BOLU: Alaattin Yılmaz

Bolu Belediye Başkanı (halen) Aladdin Yılmaz... Yılmaz, 1952 yılında Bolu’nun Seben ilçesinde dünyaya geldi. Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi mezunu. On yıl Bolu Belediyesinde meclis üyeliği yapan YILMAZ, 28 mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı Makamına seçildi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ikinci dönem Belediye Başkanlığı Makamını kazanan Alaaddin Yılmaz evli ve 2 çocuk babasıdır.

6 - DÜZCE: Mehmet Keleş

Düzce eski belediye başkanı Mehmet Keleş. 1963 yılında Düzce'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2009 yılında İBB İETT Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı'na atandı.

7 - KASTAMONU: Tahsin Babaş

AK Parti'nin adayı Tahsin Babaş. Babaş 1967 yılında doğdu. 25 yıldır Kastamonu Belediyesi bünyesinde çalışan ve en son Fen İşleri ve KASKİ Müdürü olarak görev yapan Tahsin Babaş evli ve bir çocuk babası.


8 - AKSARAY: Haluk Şahin Yazgı
AK Parti ilçe başkanı. 1976 doğumlu. Evli ve 1 çocuk babası...

9 - GİRESUN: Yılmaz Can
Giresun Üniversitesi eski Rektör Vekili, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Can, 1962 yılında Giresun'da doğdu. 1984 yılında araştırma görevlisi olarak girdiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalında "İslam Şehirlerinin Fiziki Yapısı" konulu tez çalışmasıyla doktora unvanını aldı. Evli ve 3 çocuk babası.

10 - ŞIRNAK: Ahmet Hamdi Yıldırım
1947 yılında Van'da doğdu. Şırnak eski belediye başkanı evli 8 çocuk babası. Erdoğan Yıldırım'dan bahsederken 8 çocuktan dolayı örnek gösterdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13355","13355","201311","13355-83386.jpg","1", "0","AKP Şırnak Belediye Başkan Adayı");

11 - KÜTAHYA: Kamil Saraçoğlu
1959 Kütahya doğumludur. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. AK Parti Kütahya il başkanı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

12 - ADIYAMAN: Hüsrev Kutlu
Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu
25 Şubat 1961'de Adıyaman'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Adıyaman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Adıyamanspor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Adıyaman Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, 22.ve 23. Dönem Adıyaman Milletvekilliği ile 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amirliği yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

13 - ZONGULDAK: Ali Bektaş
Kozlu belediye başkanı Bektaş, 1961 yılında Zonguldak'ta doğdu. Zonguldak mühendislik fakültesi mezunu. Evli ve 2 çocuk babası.

14 - TOKAT: Eyüp Eroğlu
Eroğlu, 1977 yılında Tokat'ta doğdu. Marmara Hukuk mezunu. AK Parti Tokat il başkanı. Evli ve 2 çocuk babası. Tokat'ın belediye başkanı AK Partili Adnan Çiçek'ti. Erdoğan yeni dönemde Çiçek'i tercih etmedi.

15 - SİVAS: Sami Aydın
Aydın 1965 yılında Sivas'ta doğdu. Trakya üniversitesi mimarlık mezunu. Evli ve 3 çocuk babası. AK Parti, Sivas’ta Büyük Birlik Partisi’nden Belediye Başkanı olan Doğan Ürgüp’ün karşısına Sami Aydın ile çıkacak. 2004 seçimlerinde Sivas Belediye Başkanı olan ancak 2009 seçimlerinde başkanlığı BBP’ye kaptıran Aydın, AK Parti’nin kurucuları arasında yer alıyor.

16 - ADANA: Abdullah Torun
Abdullah Torun. 1968 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 22. Dönem Adana Milletvekili. Torun, evli, 3 çocuk babası.

Haberin Devamı

17 - GAZİANTEP: Fatma Şahin
Gaziantep milletvekili - Aile ve Sosyal Politikilara Bakanı Fatma Şahin
20 Haziran 1966'da Gaziantep'te doğdu. 22 ve 23. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 2. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu. 61. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini üstlendi. Şahin, evli ve 2 çocuk annesi. Yüksek Seçim Kurulu, kabinedeki bakanların ve milletvekillerinin istifa etmeden, belediye başkan adaylına onay vermişti. Gaziantep'de AK Partili Asım Güzel iki dönemdir belediye başkanlığı yapıyordu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13356","13356","201311","13356-83400.jpg","1", "0","AKP Gaziantep Belediye Başkan Adayı");

18 - MERSİN - Mustafa Sever
Mustafa Sever, Ekonomi Bakan Yardımcısı. 1968 doğumlu Sever, uzun yıllar bürokrat olarak Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda görev yapt ı. 2011 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Sever, 2012 yılında bakan yardımcısı olarak atandı. Evli ve 1 çocuk babası. Mersin'de 3 dönemdir CHP'li Macit Özcan belediye başkanlığı yapıyor.

19 - MALATYA Ahmet Çakır
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır
1964 doğumlu Çakır, AK Parti’nin kurucu üyelerinden biri oldu. İktisat fakültesi mezunu. Malatya İl Başkan Yardımcılığı da yapan Çakır, 2009 seçimlerinde AK Parti Belediye Başkanı oldu. Evli ve 2 çocuk babası.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13357","13357","201311","13357-83408.jpg","1", "0","AKP Malatya Belediye Başkan Adayı");

20 - TRABZON - Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu halen belediye başkanı. 1952 doğumlu Gümrükçüoğlu, KTÜ jeoloji mühendisi ve tıp doktoru. Evli ve 6 çocuk babası.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13358","13358","201311","13358-.jpg","1", "0","AKP Trabzon Belediye Başkan Adayı");

21 - ORDU - Enver Yılmaz
Enver Yılmaz, 20 Mart 1970'te Ordu Ulubey'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
22 ve 23. Dönem Ordu Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu.
Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.
***

Adayları açıklamaya başlamadan önceki bölümde sözleri sık sık sloganlarla kesilen Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:


- 30 Mart mahalli seçimleri için son dönemece girmiş bulunuyoruz. Önümüzde sadece 4 ay var... Bu seçimin son derece önemli olduğunu ifade ettim. Zira karşımızda hiçbir şey üretmeyen ve üretmeye de niyeti olmayan bir muhalefet var. Bizim vizyonumuz, enerjimiz, heyecanımız var... Onlar ise var olanla yetiniyor, 'küçük olsun, bizim olsun' diyor ve istismar siyasetiyle meydana çıkıyorlar. Her seçimde hiçbir proje ortaya koymadan bu oyları aldılar ama onların daha fazla oy almak gibi bir hedefleri yok. Biz ise bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmak için yola çıktık.

KILIÇDAROĞLU İÇİN 'GENEL MÜDÜR' DEDİ


- Şimdiden başladılar. CHP'de bir genel başkan yardımcısı çıkıyor. Güya elinde bir belge: Suriyeli sığınmacılar seçmen yapıldı diye bir iddia ortaya atıyor. Gösterdiği kişi, 2008 yılında Türkiye vatandaşlığına geçen, 18 yıldır Türkiye'de yaşayan bir Suriyeliye ait. Genel müdürleri neyse müdür yardımcıları da o, milletvekilleri de o. Ar damarı bir kez çatlarsa o insan arsızlığı hayasızlığı bir gıda olarak görmeye başlar. Şimdi bir takım terbiyesizlikler yapıyorlar.

- Onlar size hakaret ettiğinde siz incinirsiniz ama siz onlara hakaret edersiniz onların gıdası hakaret, siz onları büyütürsünüz. İşte onun için enerjimizi bunlarla harcamayacağız. Onlara ihtiyaçları olan gıdayı sunmayacağız. Cahille sohbet etme, dışarıdan bakanlar aranızdaki farkı anlamayacaklar.



RABİA İŞARETİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

Bu işaret birilerini rahatsız ediyor. Ama ben rahatsız değilim. Bundan dolayı da gururluyum. Hep mazlumların yanında oldum, buna da devam edeceğim. Bu işareti yapan Mısır’da 20 kadar genç kızımızı içeri atan darbeci yönetimin karşısındayım. Karşısında olmaya da devam edeceğim.

BİZE TUZAKLAR KURUYORLAR


- Bize tuzaklar kuruyorlar. Önümüzdeki 4 ay boyunca plan, proje vizyon değil sadece fitne üretecekler. Ne gerekiyorsa yapacaklar. Her imkanı her çirkinliği değerlendirmenin gayreti içinde olacaklar. Ellerine ne geçerse fırlatacak, Türkiye düşmanları ile bile işbirliği yapıp üzerimize saldıracaklar.

- Gençler unutmayın meyve veren ağaç taşlanır. Gençler şunu da unutmayın. Onların tuzağı varsa Allah'ın da milletin de bir hesabı var.

- Biz meşruiyet, edep ve haya dairesinden çıkamayız. Eğer ar damarı çatlamışsa, oradan bir kazanç çıksa da kayıptır. 4 ay boyunca böyle davranacağız. Bize hayasızca saldıranları milletimizin takdirine bırakacağız.

- Bu partinin genel başkanı olarak fırsatım olsa 780 bin kilometrekaredeki her kapıyı çalmak için koşarım. Bütün yoğunluğumuza rağmen de bunu fırsat buldukça da yapıyorum. Her bir arkadaşım da bunu arzulamalı ve yapmalıdır.

- (Salonda bayraklar ve flamalar sallanıyor, sloganlar atılıyor)

- Kardeşlerim bizim işimiz ganimet toplamak değil. Bırakın ganimet peşinde başkaları koşsun. Biz dava taşını gediğine koymanın peşinde koşacağız. Ganimet peşine düşen en başında kaybetmiştir.

SOKAKLARA DAĞILIN, TEHDİTLERDEN SALDIRILARDAN KORKMAYIN


- Şu andan itibaren bu davaya gönül vermiş bütün kardeşlerimin sokaklara mahallelere dağılmasını istiyorum. 'Efendim, saldırıyorlar, tehdit ediyorlar'.. Hayır asla geri adım atma. Zafer cesaret ister.

İÇİMİZDE BİRBİRİYLE MESELESİ OLAN 30 MART AKŞAMINA KADAR BEKLESİN


- Teşkilatımızın kademeleri arasında hiçbir münakaşayı hoş görmeyiz. Zaman münakaşa zamın değil. Meselesi olan varsa 30 Mart akşamına kadar ertelesin. Darılmak bizim kültürümüzde yer bulamaz. Tek yürek halinde çalışacağız. Bu süreç bir samimiyet imtihanıdır.

- 'Beni aday yapmadılar' diye mesafe koyan, partimizi değil, önce kendi kalbini sorgulasın. Kaldı ki bu arkadaşlarımız arasında bir dönem, iki dönem belediye başkanlığı yapanlar da var. Şimdi niye böyle yapıyorsun diye soru sorulmaz mı? Kimsenin küstüğüne inşallah tanık olmayacağız.

- Seçimlerde kullanacağımız sloganları, ezgileri, yol ve yöntemleri kademe kademe sizlere sunacağız.

ŞEHİRCİLİKTE BİZE SADECE BETON VE ASFALT BİLGİSİ LAZIM DEĞİL

- Biz ülke olarak köklü bir medeniyet mirası üzerinde bulunuyoruz. Şehir insanların bir arada, birbirlerini görerek yaşadığı, yani birbirine yaban olmadıkları yerdir. Bizim öz tarihimiz şehirler inşa etmiş, onlardan da medeniyetler inşa etmiş bir tarihtir. Bize sadece beton ve asfalt bilgisi lazım değil. bize yaşanabilecek bir şehir muhayyilesi lazım. Şehirlerimiz insan için inşa edilmiştir. Şehirlerimizin son 1 asır içinde yaşadığı yıkıma bakıp asla umutsuz olmayacağız. Şehirleri güzelleştirmeyi hedefleyeceğiz. 5 yıl içinde şehirlerimizi köten değiştirmez elbette mümkün olamaz. Son 11 yılda çok işler yaptık, daha da yapacağız. Her bir şehir için 100 yıllık vizyonlar belirleyeceğiz. Bunları yapmak çocuklarımıza ve torunlarımıza borcumuzdur. Şehirler şairlerimizin durağı olsun. Öyle şehirlerimiz olsun ki, mimarlara ressamlara ilham kaynağı olsun. Hakkında şarkılar yapılsın.

- 20 yıl önce İstanbul'da başlayan süreci yeni boyutlar katarak geleceği taşıyacağız. Biz başlarsak torunlarımız o mirası devralacak. Gelecek çok daha iyi olacaktır. Daha önce 16 büyükşehir belediyesi vardı şimdi 30 büyükşehir var. Bu, Türkiye'nin nüfusunun yüzde 75'idir. Şehir inandıklarınızın yansımasıdır. Şehir ve insan birbirinin aynasıdır.

- Şehirlerin mevcut durumlarından ötürü bizi itham edenler olacaktır. Şehri bir şehrin bütün sakinleri inşa eder.

- Marmaray'ı ne kadar önemsiyorsak, sokaktaki kaldırım taşlarını da o kadar önemsiyoruz.

CUMARTESİ PAZAR GÜNLERİ ÇOCUKLARIMIZ YARIŞ ATINA DÖNMESİN

- Cumartesi pazarlarımızı çocuklarımıza ayıralım. Onların da koşup oynamaya hakkı var. Cumartesi pazarlar çocuklarımız yarış atına dönmesin. Çocuklarımızın ekonomik kaynak olarak görülmesine fırsat vermeyeceğiz. Çocuklarımızın ticari meta haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Onun için çocuklarımıza oyun alanları açacağız.

- AK Parti ile belediyecilik konusunda yarışacak bırakın Türkiye'yi dünyada bile çok az ülke vardır. Biz bu işte öncüyüz.