Siyaset Erdoğan 30 Ağustos'ta Başkomutan
Paylaş
Erdoğan 30 Ağustos'ta Başkomutan

Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos'taki resepsiyona Başkomutan olarak katılacak. Öte yandan 30 Ağustos resepsiyonu için dağıtılan davetiyeler isimsiz basıldı

Başbakan Erdoğan 30 Ağustos törenine başkomutan olarak katılacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri, yıllardır Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenleniyordu. Ancak Başbakan’ın TSK’nın komuta kademesi önünde sıraya girerek tebrikatta bulunmasının neden olduğu tartışmanın ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve resepsiyonu, son iki yıldır Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlendi. Gül, geçen yıl eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte 30 Ağustos’ta Çankaya Köşkü’nde resepsiyon vermişti. Ancak bu yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin 28 Ağustos’ta dolacak olması nedeniyle ilginç bir durum ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İSİMSİZ DAVETİYELER HAZIRLANDI

Köşk protokol birimi, seçilecek cumhurbaşkanının kim olacağı belli olmadığı ve kısa sürede davetiyeler hazırlanamayacağı için davetiyeleri isimsiz olarak hazırladı. Daha önce davetiyelerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül ifadesi yer alıyordu. Hazırlanan yeni davetiyelerde ise sadece Cumhurbaşkanı ve eşi ifadesi yer aldı. Erdoğan, davet listesi Gül tarafından belirlenen resepsiyonun ev sahibi olacak. Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine de başkomutan sıfatı ile katılacak.