Gündem Erdoğan'a suikast timinden bir tek darbeci Yüzbaşı Burkay Karatepe yakalanamadı!

Erdoğan'a suikast timinden bir tek darbeci Yüzbaşı Burkay Karatepe yakalanamadı!

Paylaş
Erdoğan'a suikast timinden bir tek darbeci Yüzbaşı Burkay Karatepe yakalanamadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimiyle ilgili duruşma devam ediyor.  Duruşmalarda hakim önüne çıkarılamayan tek isim ise suikast timinde olup da yakalanamayan darbeci hain Yüzbaşı Burkay Karatepe...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davaya yönelik duruşma süreci devam ediyor. Suikast timindeki darbeci askerler savunmalarını yapmayı sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timindeki askerlerden sadece darbeci hain Yüzbaşı Burkay Karatepe hala bulunamadı. Güvenlik güçleri Burkay Karatepe’nin bulunması için tüm çalışmalarını sürdürüyor.

DARBECİ ASKERLERDEN ŞOK SAVUNMALAR


“FETÖ’cü değil, darbeciyim”

Avukatların istifa ederek savunma yapmak istemediği davada ilk olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı Marmaris'teki otele yönelik saldırıyı yönettiği belirtilen darbeci hain eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in ifadesi alındı. "FETÖ'cü değil, darbeciyim" ifadesini kullanan Sönmezateş, duruşmada "Bu operasyona katıldım ve bedelini de ödüyorum. Emri Semih Terzi verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yönetime el konduğu söylendi. Emrin Genelkurmay'dan olduğu söylendi. FETÖ'yle alakam yok" dedi.

“Ben darbe yaptım, cezası idam olsa bile canım yanmaz”

Özel Kuvvetler timinin başındaki Binbaşı Şükrü Seymen, "Ben hiçbir şeyden korkmuyorum. Ben darbe yaptım. Bunun cezası idam bile olsa hiç canım yanmaz" dedi. Seymen, Erdoğan'ın kaldığı otelin basılması ile ilgili de "Ben iki sebepten dolayı, otelin içerisinde camlar olduğu ve yerimizin tespit edilmesini istemediğim için timin ateş etmemesi konusunda emir verdim. Biz oraya adam öldürme kastıyla gitseydik ki ifadelerini kullandı.



'Menfez Paşası' Zekeriya Kuzu tüm salonu şoke etti!

O TİMDEN SADECE FİRARİ YÜZBAŞI BURKAY KARATEPE BULUNAMADI


15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştirdikten sonra kaçan darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Burkay Karatepe henüz yakalanamadı.



Darbeci hain yüzbaşı en son Eskişehir’den Kütahya-Afyonkarahisar istikametine giden bir minibüste görülmüştü

ESKİŞEHİR’E KAÇTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI


Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, Karatepe’nin 17 Temmuz sabahı Marmaris’ten kaçarak İzmir’e gittiğini, ardından babası ve kız kardeşinin yardımıyla Eskişehir’e götürüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

Darbeci Yüzbaşı Burkay Karatepe suikast girişiminin ardından kaçarken timdeki arkadaşları böyle yakalanmıştı


İHBAR EDENE ÖDÜL VERİLECEK

Öte yandan Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül kapsamında, Burkay Karatepe'yi ihbar eden vatandaşların da ödüllendirileceği öğrenildi.