Siyaset Erdoğan: AB bizi 50 yıldır bekletiyor
Paylaş
Erdoğan: AB bizi 50 yıldır bekletiyor

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin AB'nin kapısında 50 yıldır bekletildiğini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen ve iki gündür devam eden küresel ekonomik sempozyumu gala yemeğine Belçikalı mevkidaşı Yves Leterme'yle birlikte geldi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, yarısından çoğu yabancı olan kalabalığa yönelik yaptığı konuşmada Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine değindi.

Erdoğan, “İki hafta önce yapılan Anayasa değişikliği vatandaşların AB sürecinde ne kadar kararlı olduğunu orta koydu” dedi.

Türkiye dışında Avrupa Birliği kapısında 50 yıl bekletilen başka ülke olmadığını söyleyen Erdoğan, müzakere sürecinin ağır yürütülmesini eleştirdi.

Erdoğan, şöyle konuştu: “15 fasılla açılan bir süreç vardı. Sonra baktılar bunlar çabuk aşılır diye bunların sayısı 35'e kadar çıktı. Güney Kıbrıs'ı AB üyesi yapanlar kendilerini inkar ettiler. Yeşil Hattın olduğu bir Kıbrıs'ı AB’ye alamazsınız.”

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede uzun süre yalnız bırakıldığını da ifade etti.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Ülke dışından bize yönelen terör saldırılarıyla ağır bedeller ödedik. Terörü destekleyenler oldu. Terörün neden olduğu acı gerçek görürünce Türkiye'yle empati kuruldu” dedi.