Siyaset Erdoğan ABD yolcusu
Paylaş
Erdoğan ABD yolcusu

Başbakan Erdoğan, yaptıkları görüşme sonrasında ABD gezisine katılma kararı aldığını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaptıkları değerlendirme sonunda ABD gezisine katılma kararı aldığını belirten Başbakan Erdoğan, büyükelçi Namık Tan’ı da ABD’ye göndereceğini söyledi.

Erdoğan, “Değerlendirmelerimi arkadaşlarla yaptım. ABD’ye olan seyahatimizi bildiğiniz gibi nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle alakalı yaklaşık 5 6 ay önce aldığım bir davetti. Bu

daveti bu vesileyle gerçekleştirmiş olacağız. Bu davete gitmeden önce de, büyükelçimi de Amerika’ya gelecek hafta göndereceğim” dedi.

Türkiye ile ABD arasında ki krizin aşılıp aşılmadığı konusunda yöneltilen soruyu cevaplandıran Erdoğan, bu konuda olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi.

“BUNU DEĞERLENDİRMEYE GEREK YOK”

Deniz Baykal’ın, Erdoğan’a yönelik, “ABD ziyaretinde attığı geri adımın hıncını TEKEL işçilerinden alıyor” sözünü değerlendiren Başbakan Erdoğan, “Ben ismini ağzıma almayacağım için, konuşmayacağım dedim.

BAYKAL: BAŞBAKAN HINCINI TEKEL İŞÇİLERİNDEN ALIYOR

Ama bu tür bir benzetmenin ne kadar alakasız olduğu ortada. Ne kadar beyefendinin kendi ile bir çelişki içerisinde olduğu ortada. Bunu değerlendirmeye gerek yok” dedi.

TEKEL işçilerinin eylemini provokatif ve ideolojik olarak nitelendiren Erdoğan, eyleme gelenlerin büyük çoğunluğunun aşırı uç gruplar olduğunu savundu.

Haberin Devamı