Siyaset Erdoğan ABD'ye gidecek mi?
Paylaş
Erdoğan ABD'ye gidecek mi?

Erdoğan ABD'ye gidecek mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye gidip gitmeyeceği konusunda, "Şu anda arkadaşlarımla değerlendirmeyi yapıyorum. Öyle zannediyorum ki yarın bu konudaki kararımı açıklayacağım. Gitme kararını vermem halinde Büyükelçimizi hemen göndereceğim" dedi.

Erdoğan, Cer Modern Sanatlar Merkezi'nin açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, ABD'ye gidip gitmeyeceği hakkında ki soruyu, "Şu anda arkadaşlarımla değerlendirmeyi yapıyorum. Öyle zannediyorum ki yarın bu konudaki kararımı açıklayacağım. Gitme kararını vermem halinde Büyükelçimizi hemen göndereceğim" diye yanıtladı.

BAYKAL İLE ALBAY ÇİÇEK GÖRÜŞTÜ İDDİASI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Albay Dursun Çiçek ile görüştüğü yönünde basında haberlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bunu kendisi söylüyor. Artık herhalde yargı bunları adeta bir suç duyurusu olarak, medyada da yer aldığına göre, kabul edecektir. Medya ilgilileri bunu tespit etmişlerdir, yakalamışlardır. Şimdi bundan sonrası yargıya aittir. Savcılarımızın görevi nedir? Budur" diye konuştu.

‘ADANA'DA YENİDEN SEÇİM YAPILSIN’ ÖNERİSİ

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın, Aytaç Durak'ın görevden alınmasıyla boşalan belediye başkanlığı için, ''Adana'da yeniden seçim yapılsın'' teklifine de olumsuz yanıt verdi.

Erdoğan, "Sayın Baykal'a da, MHP'ye de diyoruz, seçim yapılabilirse yapılsın. Türkiye demokratik laik sosyal bir hukuk devleti. Hukuk devleti içerisinde yasalarımız bu seçime masaade ediyorsa, biz AK Parti olarak, her zaman hodri meydan demeye hazırız. Ama yasalar gereği bu mümkün değil. Belediye başkanı açığa alınınca, oradaki belediye kendi içinde seçimini yapar, tutuklama kararı çıkarsa, Meclis kendi içinden oraya başkan atar" diye konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, anayasa değişiklik teklifinde imzası olduğu iddialarıyla ilgili olarak da, "Böyle bir Anayasa Komisyonu'na giden metin dosya yok. Mehmet Ali Bey'in de imzası yok. Bu çok çirkin bir şeydir. Velev ki böyle olduğunu kabul edin, buradaki sayı 184'ün üstünde mi? Bu CHP'nin ön kesme, tıkama gayretidir" diye konuştu.

Referandum konusunda da, muhalefete seslenen Erdoğan, "Halk istemiyor bu değişikliği diyor. O zaman neden kaçıyorsun. Hadi gidelim halka. Onlar karar versin. Bu işin çözüm noktası millettir" diye konuştu.

TEKEL EYLEMİ

Erdoğan, gazetecilerin TEKEL işçileriyle ilgili sorularına da, "Niye geldiklerini ve kimler olduklarına bakınız. Yazılı ve görsel medyasınız. Bakarsanız bunların kimler olduğunu görürsünüz. Türkiye'de güzel bir süreç başladı buna gölge düşürmek istiyorlar. İhracata bakalım, büyümeye bakalım. Belli bir grubun yasal olmayan eylemlere girmesine yasalar içinde müsaade etmeyiz" dedi.

Haberin Devamı

DHA