Siyaset Erdoğan: Ahlaksız bir iftira
Paylaş
Erdoğan: Ahlaksız bir iftira

Erdoğan: Ahlaksız bir iftira

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Baykal'ın söz konusu görüntülerle ilgili olarak hükümeti suçlayan açıklamasına sert bir dille yanıt verdi. Erdoğan şunları söyledi:

"Gelişmeleri kaygıyla ve hayretle izledim, izliyoruz. İlkesel duruşumuzu samimiyetle ortaya koyduk. Anayasa Değişikliği'nde tüm oylamaya geldiğimiz sırada bu haberi aldığım zaman, görüntüleri kendim görmedim ama, Ulaştırma Bakanına talimat verdim "gereğini yapın, görüntüleri kaldırın" diye.

Gelişmeler hayret verici. Böyle bir şeye seyirci kalamazdık, tavrımızla da bunu ortaya koyduk. Bu olay, ilkesel, insani, ahlaki, hukuki olarak kabul ve tahammül edeceğimiz bir durum değildir. Bu işin spekülasyonununa fırsat vermemek için, olayı duyduğumuz andan itibaren gerekli talimatları arkadaşlarıma verdim. CHP'ye siyasi noktada her türlü eleştirimizi yaparız ama bu kişisel mesele üzerinden siyaset yapamayacağımızı belirttik.

Tüm bu iyi niyetimize rağmen ana muhalefet liderinin açıklamaları en az yaşananlar kadar düzeysiz ve çirkindir. Siyasal karalamaya dönüktür. Bütün bunların sorumluluğunu siyasi iktidara yüklemeye çalışmak ahlaksız bir iftiradır, büyük bir hezeyandır. Ümit ediyorum ki bu mesnetsiz suçlamalar içine düşen ve içine düştüğü bu ruh halinin yaşanan travmanın doğurduğu istemsiz reaksiyon kısa zamanda sona erer. CHP yöneticilerinin çarpıtma ve gündem değiştirme taktikleri de yaşanan olayın vehametini gölgelemeye yetmeyecektir. Bu olayın gerçek dışı uydurma olmasını öncelikle biz temenni ettik. İnşallah bunlar doğru değildir dedik.

Sayın genel başkanın böyle bir yalanlamada bulunmaması, bunun altını çiziyorum, bulunmaması bulunamaması üzüntümüzü artırmıştır. Ana muhalefet lideri serinkanlılığını yitirmiştir. Hezeyan bataklığında debelenmektedir.

Bu olayların tamamen dışında olan şahsımı, arkadaşlarımı, hükümetimizi, partimizi hiç kimse ama hiç kimse çirkin iftiralarıyla kendi çirkinliklerine ortak edemez, kendi düzeylerine çekemez.


CHP Lideri, bizim iyi niyetl,i tutumumuzu sorgulamaya yelteneceğine, kendi kabahatini ve çaresizliğini bizim üzerimizden aşmaya ve siyasallaştırmaya çalışaacağına, kendisinden beklenen olgunluğu hiç değilse bugünlerde sergilemelidir. Onun da ötesinde ellerinde bu hadisenin perde arkasıyla ilgili belge, bilgi, somut bir duyum varsa kamuoyu, ilgili makamlar ve savcılarla paylaşmalıdır.

Haberin Devamı

Herkesi sağduyulu ve serinkanlı düşünmeye ve hareket etmeye özellikle davet ediyorum.

AK Partili Bozdağ: Üzüldük