Siyaset Erdoğan, Ahmedinejad ile görüştü
Paylaş
Erdoğan, Ahmedinejad ile görüştü

Erdoğan, Ahmedinejad ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün akşam İran’ın nükleer programı çerçevesinde, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Basın Merkezi’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan’ın, Ahmedinejad ile yaptığı görüşmede, "Ortak Bildiri ile
ortaya çıkan anlayışı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA)’nın resmen dikkatine getireceğiniz önemli bir dönemecin arifesindeyiz. Bu anlaşma sadece
ülkelerimizde değil tüm dünyada çok büyük bir yankı uyandırdı. Olumu açıklamalarınız bu surece katkı sağladı" ifadelerini kullandığı, yoğun çabalarla ortaya çıkan bu fırsatın İran tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğine emin olduğunu vurguladığı bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın ise Tahran Bildirisi’nin bütün maddelerini kabul ettiklerini belirterek, "Bunu UAEA’na bildireceğiz ve hazır olduğumuzu ilan edeceğiz. Bize göre bu bildiri hepimiz için, herkes için bir fırsattır. Bu süreci yenidünyada yeni bir teamül, yeni bir anlaşma ve yeni bir atmosferin başlangıcı olarak algılıyoruz. Tahran Bildirisi’nde Türkiye’nin ve Brezilya’nın çok önemli rolü olduğunun altını çizmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ayrıca katkılarından dolayı Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.