Siyaset Erdoğan Ahmet Kaya'yı unutmadı
Paylaş
Erdoğan Ahmet Kaya'yı unutmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı tarihi konuşmada Pınarhisar'a giderken kendisini uğurlamaya gelen Ahmet Kaya'yı unutmadı

Erdoğan konuşması sırasında sözlerini kullandığı zamanında Ahmet Kaya'nın öylediği "Ağlama Diyarbakır" şarkısı protokoldeki birçok ismin gözyaşlarına boğulmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Ben yandım siz yanmayın Allah aşkına' diyordu. 'Şimdilik Hoşçakalın gözüm' diyordu. 'Hoşça kal ey sevgilim Türkiye' diyordu. Ne var ki vatana hasret, dosta hasret şekilde tam 13 yıl önce bugün bir 16 Kasım’da gurbette hayata veda etti. Ahmet Kaya’yı Diyarbakır’ın Malatya’nın evladını, Türkiye’nin sesini, sevgili dostum Ahmet Kaya’yı rahmetle yad ediyorum.

Ah diyorum, ah o da burada olsaydı. Ben Pınarhisar’a giderken o da uğurlamaya gelmişti. O da şarkılarıyla türküleriyle bu kardeşini uğurlamaya gelmişti. Sevgili Tatlıses ile Perver’i keşke bizimle dinleseydi. Bizimle eşlik etseydi. Mukadderat. Ben şuna yürekten inanıyorum. Bugün Diyarbakır’daki bu buluşma, bu hasret giderme var ya, bugün Diyarbakır’da aynı gökyüzünün altına kurduğumuz muhabbet ortamı var ya, Yunus Emre’nin Mevlana’nın Hacı Bektaş-ı Veli’nin ruhunu muazzez etmiştir. 13 yıl önce aramızdan ayrılan Ahmet Kaya’nın ruhunu da muazzez etmiştir."

Haberin Devamı