Siyaset Erdoğan: Arap Ligi'nin sesi ne zaman çıkacak?
Paylaş
Erdoğan: Arap Ligi'nin sesi ne zaman çıkacak?

Mısır'da işadamlarına seslenen Erdoğan, İsrail'in saldırılarına ilişkin Arap Ligi'ne "Sizin sesiniz ne zaman çıkacak?" diye sordu

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı

Mısır'daki ziyareti çerçevesinde Türk-Mısır İş Forumu’nda işadamlarına hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sert ifadeler kullandı.;

>>> ERDOĞAN HAMAS'LA GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, bir asır önce bölgenin kardeş ülkelerinin, kardeş halklarının arasına çizilen yapay bariyerlerin tek tek ortadan kalktığını belirterek, "Bölgede kardeşler artık hasretle kucaklaşıyor, özlem gideriyor. Bir asırlık ayrılık artık sona eriyor. Dün Kahire Üniversitesi’nde binlerce gencimizle, Mısır entelektüeliyle buluştuğumuz o toplantıda ben bu havayı gördüm, bu hasretin giderildiğini gördüm ve bununla birlikte inanıyorum ki yeniden o Tahrir’de başlayan bahar, ilkbahar olarak kalacaktır ve inşallah bir daha sonbahar olmayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, "Netenyahu’ya sesleniyorum; şu anda 2008 yılında değiliz, 2012 yılındayız. Bilesin ki 2012’nin şartları 2008’in şatları gibi değildir. Hesabını iyi yap" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

İsrail, Gazze'de Başbakanlık binasını vurdu. BM'den artık birşey beklemiyorum. Arap Ligi'ne sesleniyorum, sizin sesiniz ne zaman çıkacak? İnsan hakları noktasında başarılı olamazsak ekonomide başarılı olamayız. İsrail, Filistin davası, Kudüs davası için güçlü olmak durumundayız. Devlet terörü estirmek isteyenlere karşı güçlü olmak durumundayız. Bizden sadece kendi halklarımız değil, bölge halkları da bunu bekliyor.

EL FETİH - HAMAS ANLAŞMAZLIĞI

El Fetih ve Hamas'ın aralarındaki anlaşmazlığı çözmeleri gerektiğine işaret eden Erdoğan şunları söyledi:

Buradan Filistinli kardeşlerime sesleniyorum; El Fetih - Hamas arasındaki sıkıntı giderilmediği sürece bu sorun çözülmez. Bu sorunun çözülmesini engelleyenler ne hakka, ne halka ne de tarihe bunun hesabını veremeyeceklerdir. Neyi paylaşamıyorsunuz? Kendinize güveniyorsanız sandığı getirin ortaya, halkın desteğini alın. Ama bunlar birilerinin desteğiyle makamlarını korumanın peşinde. Koruyorlar da ne oluyor? Filistin devleti kuruluyor mu? BM'de bazı daimi üyeler engelliyor. Batılı güçlerin bütün derdi İslam dünyasını kendi içinde parçalamaktır. İsrail bu şekilde davrandıkça bölgedeki hiçbir ülkenin güvenliği olamaz.

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET