Siyaset Erdoğan Arınç tartışmasına CHP'den ilk 'resmi' tepki
Paylaş
Erdoğan Arınç tartışmasına CHP'den ilk 'resmi' tepki

Ana muhalefet partisi CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet Sözcüsü Arınç arasındaki çözüm süreci tartışmasına Abdullah Gül'ün sosyal medyadan paylaştığı bir mesajla katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet arasındaki ilk kriz MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmasıyla başladı. Erdoğan ''uygun bulmuyorum" dedi ve Fidan geri adım attı. Hakan Fidan, başvurusunu geri çekerek tekrar Başbakanın imzasıyla MİT'in başına geçti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir diğer 'uygun bulmuyorum' çıkışı ise çözüm süreciyle ilgili geldi. Dolmabahçe Sarayı'nda Sırrı Süreyya Önder'in okuduğu 10 maddelik yol haritası metni hükümet temsilcileri Yalçın Akdoğan ve AK Parti yöneticilerinin de olduğu bir fotoğrafla açıklandı.

Erdoğan 'Bu fotoğraf yanlıştı' diyerek Ukrayna dönücü uçakta siyaset gündeminin ateşini yükseltti. Ancak bu defa hükümet geri adım atmadı ve Hükümet Sözcüsü Arınç 'Bu açıklamalar hükümetimize zarar veriyor. Gereken bütün bilgilendirmeler yapılıyor. Medya önündeki eleştiriler herkese zarar veriyor' diyerek Erdoğan'ın açıklamalarına tepki göstermişti.

CHP'DEN İLK RESMİ TEKLİF

Ana muhalefet cephesi ise henüz sessiz. CHP'den yaşananlara ilk tepki partinin resmi twitter hesabından geldi. Herhangi bir mesaj paylaşmayan CHP twitter hesabı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çok daha önceleri paylaştığı ve sosyal medyada fenomen haline gelen 'İnsan gerçekten hayret ediyor' mesajını yeniden paylaşarak 'rt ederek' tartışmaya dahil oldu.

Haberin Devamı

İŞTE O MESAJ