Siyaset Erdoğan ASELSAN açılışında konuştu
Paylaş
Erdoğan ASELSAN açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN tesisinin açılışında konuştu. Kıbrıs harekatı sırasında Türk telsizlerinin çalışmaması üzerine ASELSAN'ın kurulduğuna işaret eden Erdoğan, Devrim otomobili örneğini de verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aselsan'ın yeni tesisinin açılışında konuştu. Savunma sanayii alanında atılan adımlara dikkat çeken Erdoğan, NATO üyesi ülkelerin Türkiye'ye bazı bilgileri özellikle vermediğini kaydetti. Erdoğan, Kıbrıs harekatı ve devrim otomobili örnekleriyle milli savunma sanayiinin önemine işaret etti

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

DEVRİM OTOMOBİLİ ÖRNEĞİ

Türkiye o tarihten beri tüm uçaklarını yurt dışından satın alınıyor. Ne uçak tasarımı ne üretiminde hiç bir temel sorun yok. Her için başlancgıcında yaşanan talihsizlikler var. Aynı şekilde tank üretimine teşebbüs etmişiz. Tankın prototipini de üretiyorlar. Seri üretim olmadığı için arkası da gelmiyor. Devrim arabasının hikayesini bilmeyen yoktur herhalede. Benzin olmadığı için yolda kalan araba bir daha üretilemiyor.

Devrim, Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk otomobil olma özelliğini taşıyor. 1961 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in talimatıyla, Eskişehir Demiryolu Fabrikasında, 129 günde üretildi. Tören sırasında çalışmayan Devrim'e benzin konulmadığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Yatırımlarla birlikte 2023 yılında savunma sanayiinde dışa bağımlılığı büyük oranda bitireceğiz.

DOST BİLDİĞİMİZ ÜLKELER BİZE İHTİYACIMIZ OLANLARI VERMİYOR

Benim gönlümde hiçbir savunma sistemini hazır alıp kullanılmasına razi değil. Çünkü bunlar bizim milli meselemiz. Dost olduğumuz ülkeler, NATO'da olduğumuz ülkeler buna izin vermiyorlar. İhtiyacımız olanları vermiyor.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan Genelkurmay Başkanı'na kadar herkesi dinledi ve elde edilen bilgileri başka ülkelere verdi. Vesayet tehlikesiyle karşı karşıya kaldık. Hamdolsun bunu başaramadılar. Ülkemizi hastalıklı yapıdan temizleyene kadar mücadelemiz sürecek.

SAVUNMA ALANINDA KENDİMİZİ GÜVENE ALMALIYIZ

Türkiye, dünyada sıcak çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bir bölgede bulunuyor. Savunma alanında kendimizi güvene almalıyız. Kendi topraklarımızdan sorumlu bir ülke değiliz. Bizim tarhi ve kültürel alanda sorumluluğumuz çok daha geniş. Bunun için iri olacağız diri olacağız..

Saraybosna'da 50'li yaşlarda bir hanfendinin orada görev yapan arkadaşlarımıza diyor ki, '1990'lı yılların başındaki Türkiye bugünkü Türkiye olsaydı bize bu katliamı yapamazlardı'.

Şu anda amaç Türkiye'nin bu gücünü kırmaya çalışıyorlar.

ESAD'I DEAŞ'I ORTAYA ÇIKARDILAR

Esed'e verilen desteğin de DEAŞ'ın ortaya çıkartılmasının gerisinde yatan amaçlardan biri de budur.

Haberin Devamı

Bugün Halepçe katliamının 27. yıldönümü. Bugün aynı duyarsızlığı Halep'te yaşıyoruz.

Türkiye olarak tüm bu gelişmeler kapsamında mücadelemizi elbette yapıyoruz. Siyasi ve diplomatik gücümüzü askeri güçle perçinleştirmeden aynı neticeyi alamayacağımızı biliyoruz. En güçlü savunmanın en güçlü silahlarla yapılacağı bilinciyle dünyanın en iyisi olma mücadelemizi de sürdüreceğiz. Çok acı tecrübelerle dışarıdan hazır alma meselesinin bizi zor durumda bıraktığını gördük.

KIBRIS'TA TELSİZLERİMİZİ SUSTURDULAR BİZ DE ASELSAN'I KURDUK

Kıbrıs harekatında gördük. Yanımızda olanlar birden tüm desteklerini kestiler. İyi ki kestiler. Telsizlerimiz çalışamaz oldu ondan sonra geldik ASELSAN'ı kurduk. Hırsızlar bizi ev sahibi yaptı.

Biz uçak kurmak için kurduğumuz fabrikadan masa üretme durumunda kalmak istemiyoruz.