Siyaset Erdoğan-Başbuğ görüşmesi sona erdi
Paylaş
Erdoğan-Başbuğ görüşmesi sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile haftalık olağan görüşmesi sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile haftalık olağan görüşmesi sona erdi. Görüşme sonunda Başbakanlık'tan yazılı bir açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kamuoyunda tartışılan bedelli askerlik konusunda yapılan görüşmede yıl içinde askere gelen yükümlü sayısının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi, "Sayın Başbakanımızın Sayın Genelkurmay Başkanı ile yaptıkları haftalık olağan görüşmede, başta terörle mücadele olmak üzere, çeşitli güvenlik sorunları ve son günlerde kamuoyunda tartışılan bedelli askerlik konusu ele alınmıştır. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın verdiği bilgiler doğrultusunda, yıl içinde askere gelen yükümlü sayısının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı değerlendirilmiştir. Ancak, bu konuda oluşan toplumsal beklentileri karşılamak üzere, orta vadede, mevcut askerlik sistemindeki farklı uygulamaları ortadan kaldıracak, askerlik sistemine ilişkin yeni yapısal düzenlemeler yapılmasının önemi ve gerekliliği üzerinde durulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberin Devamı

TAMAMEN GÜNDEMDEN KALKMADI

Öte yandan Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği resepsiyonda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesinden sonra Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada belirtilen “Askerlik sistemine ilişkin yeni yapısal düzenlemelerin” neler olduğunun sorulması üzerine, şöyle konuştu: “Şu anda çalışma yapılacak, çok çeşitlilik var. Bunların üzerinde duracaklar ve bunları daha sade bir hale getirmek için çalışma yapılacak. O çalışma neticelendikten sonra açıklama yapılır. Şimdi bu tür açıklamalar tabii bir neticeye kavuşmadan yapılırsa doğru olmaz.”

Başbakan Erdoğan, “Bedelli askerlik tamamen gündemden kalktı diyebilir miyiz?” sorusu üzerine, “Yoo, şu anda terörle bağlantılı biraz da...” dedi.

Haberin Devamı