Siyaset Erdoğan: Başbuğ ile tartışmaya girmem
Paylaş
Erdoğan: Başbuğ ile tartışmaya girmem

Erdoğan: Başbuğ ile tartışmaya girmem

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Katar'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin TEKEL işçileriyle ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, "TEKEL işçileri konusu abartılıyor. Süreç neyi gerektiriyorsa özelleştirme içinde yerlerini almıştır. Özelleştirme benim iktidarımda başlamış bir süreç değildir. Özelleştirmenin mazisi eskilere dayanıyor. TEKEL işçilerinden büyük bir kısmı bu yapılanları tasvip etmiyor. İşçilerin 4 PC'ye geçmek için ay sonuna kadar süreleri var.

Sadece 200 kişi kaldı. 4 C, 2004'te başlayan bir süreç. Adama sormazlar mı aklınız neredeydi. 4 C'yi biz icat etmedik 4 C sendikaların bize önerdiği sistemdir. Ayıp olmuyor mu? Bunlar akşam yatıp sabah farklı kalkıyor. Biz hiçbir zaman TEKEL işçilerine zülmetmedik. Gidin 4 C müracaatınızı yapın. Oyuna gelmeyin fırsatı değerlendirin" dedi.

BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMALARI

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarıyla ilgili soruya ise, "Ben medya üzerinden kalkışta böyle bir tartışmanın içinde yer almam. Genelkurmay başkanımla zaten her hafta olagan toplantılarımı yapıyorum. Bu konuları gerekirse orada görüşürüz, görüşüyoruz. Bu tür spekülasyonlar içinde yer alırsan bu makamı iyice küçültmüş oluruz. Böyle bir değerlendirmenin içine girmem. Ben sizin kadar bu meseleleri önemsemiyorum. Benim de moralim zaman zaman bozuluyor" diye yanıt verdi

YEĞENİNİN TUTUKLANMASI

Başbakan Erdoğan, yeğeninin tutuklanmasıyla ilgili soruya da, "Bu konuda vali ve emniyet müdürüme net söyledim... Gereği neyse yapın. O yeğenimle başbakanlığım ilk zamanlarımda bir görüşmem olmuştur. Ondan sonra yeğenliğimden silmişimdir. Benim ilkelerimle değerlerimle bağdaşmayan bir yapısı vardır" yanıtın verdi.

Haberin Devamı

DHA