Siyaset Erdoğan: Başkanlık çok başlılığı ortadan kaldıracak
Paylaş
Erdoğan: Başkanlık çok başlılığı ortadan kaldıracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Türkiye Pazarcılar, Meyveciler ve Sebzeciler Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada "Başkanlık sistemi parlamentodaki çok başlılığı ortadan kaldıracaktır" dedi

Erdoğan'ın sözlerinden bazı satır başları şunlar:

Haberin Devamı

Sözlerimin hemen başında vefatının altıncı yılına ulaştığımız merhum Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Savunduğu değerler ve mücadelesiyle örnek bir şahsiyet olarak gördüğüm Yazıcıoğlu’nun vefatı milletimiz için büyük bir kayıp olmuştur. Yine geçtiğimiz ay vefat eden annesi Fidan Yazıcıoğlu’na da rahmet diliyorum.

UÇAK KAZASINDA ÖLENLERİ ANDI

Dün Fransa’da bir alman havayolu şirketine ait yolcu uçağı düştü. Uçaktaki 144 yolcudan kurtulan olmadığı açıklandı. Bu kazada hayatını kaybeden yolcular için ülkelerine ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Aynı kazada şu ana kadar alman uyruklu bir kardeşimizin de hayatını kaybettiği tespit edildi. Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Pazarcılık insanların toplu olarak yaşamaya başladıkları dönemden beri var olan, dünyanın en eski ve muteber mesleklerinden biridir. Peygamberimizin ‘hiçbir kimse kendi elinin emeğinden daha hayırlı bir lokma yememiştir’ diye ifade ettiği meslek de sizin mesleğinizdir.

Haberin Devamı

Pazarcı esnafımız sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine, pazardaki bütün her şeyini topladığı ana kadar yaz kış demeden yağmur çamur demeden alın teriyle emeğiyle çalışır. Siz pazarcı esnafının reklamı olmayabilir, gösterişli binaları, şatafatlı vitrinleri olmayabilir. Ama sizin milletimizin gönlündeki yeriniz inanın bunların hiçbiriyle mukayese edilmez.

"GÖNLÜMDEKİ PAZAR YERLERİ ARTIK SOKAK ARASI DEĞİL"

Bunun için pazar kültürünü mutlaka yaşatmalıyız. Tabi benim gönlümdeki pazar yerleri artık geçmişte olduğu gibi öyle sokak arasında, araçların arasında, tozun kirin içinde tezgah kurulan yerler değildir. Ben haftanın diğer günlerinde de farklı amaçlar için de kullanılabilecek, çatısıyla, otoparkıyla, hem esnafımıza hem milletimize yakışan pazar yerleri arzu ediyorum.

'BAŞKANLIK SİSTEMİYLE ÇOK BAŞLILIK ORTADAN KALKACAKTIR'

Yeni Türkiye için yeni bir anayasaya ve onunla birlikte başkanlık sistemine geçmemiz gerektiğine inanıyorum.

Başkanlık sistemiyle birlikte parlamentoda yaşanan bu çok başlılık ortadan kalkacaktır.

Haberin Devamı

İstikrarın olmadığı ülkede güven bulamazsınız.

Hızlı karar alabilmek için başkanlık sistemini uygulamamız lazım.

G20 ülkelerinin 10 tanesi başkanlık istemiyle yönetiliyor. Bunlar bu işi bilmiyor mu?

Bu iş için 400 milletvekili lazımdır. Seçimle başa gelmiş bir başkandan 'tek adam' da çıkmaz 'diktatör' de çıkmaz. Bu böyle bilinmeli.

Millet bu ülkede artık eski mazaraları görmek istemiyor.

Güçlü bir başkan ve güçlü bir meclis inşallah bu hedefleri yakalayacaktı. Bunun için 7 Haziran çok önemli"