Siyaset Erdoğan, Baykal için ağır konuştu
Paylaş
Erdoğan, Baykal için ağır konuştu

Başbakan Erdoğan: Biz Anayasa'yla uğraşırken Baykal başka yerlerdeydi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Bayındır ilçesinde hayata geçen projelerin ortak açılışı dolayısıyla ilçe meydanında düzenlenen törende yine sert konuştu.

Anayasa değişiklik paketine destek vermeyen CHP, MHP ve BDP’ye ‘ruh üçüzü’diyen Erdoğan, Deniz Baykal’ı ağır bir dille eleştirerek ‘Biz Meclis’te anayasayla uğraşırken, Genel Başkan başka yerlerdeydi’ dedi.

Başbakan Erdoğan daha önce de 'Biz eşine ihanet edenleri mağdur olarak göremeyiz' demişti.

İşte Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları:

'TÜRKİYE ÜSTÜNLERİN HUKUKUNDAN KURTULUYOR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin bir tarih yazarak, 1982 Anayasasındaki en kapsamlı değişiklikleri gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu anayasa değişikliği Türkiye'yi, üstünlerin hukukundan kurtarıyor, hukukun üstünlüğüne götürüyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, Bayındır'da düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, 6 mayısı 7 mayısa bağlayan gece, TBMM'nin bir kez daha tarih yazdığını vurgulayarak, TBMM'nin, milletin kendisine yüklediği emanete sahip çıktığını ifade etti.

1982 Anayasasındaki en kapsamlı değişikliğin gerçekleştirildiğine dikkati çeken Erdoğan, “Bu anayasa değişikliği hiç kuşkunuz olmasın, ekonomiden siyasete, dış politikamızdan demokratikleşmeye, insan haklarından kardeşliğimizin daha da kuvvetlenmesine kadar her alanda etkisini olumlu yönde hissettirecektir. Bu değişiklik benim çiftçi kardeşimi, benim çiçekçi kardeşimi, köylü kardeşimi, işçi, memur, sanayici kardeşimi çok yakından ilgilendiriyor. Bu Anayasa değişikliği Türkiye'yi, üstünlerin hukukundan kurtarıyor, hukukun üstünlüğüne götürüyor. 12 Eylül 1980 darbesinin izlerini taşıyan bu Anayasa, yaptığımız değişiklikle Türkiye'nin büyüklüğüne, vizyonuna, ufkuna, itibarına yaraşan bir nitelik kazanıyor” diye konuştu.



YSK'nin referandumun 12 Eylül'de yapılacağına karar verdiğini anımsatan Erdoğan, 12 Eylül 2010 tarihinin 1980 darbesinin 30. yıl dönümüne denk geldiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“12 Eylül 2010'da 1980 darbesinin 30. yıl dönümünde, inşallah Türkiye 12 Eylül’ün izlerini üzerinden atacak. 12 Eylül 2010'da Türkiye inşallah yeni bir sabaha, aydınlık bir sabaha uyanacak. 12 Eylül 2010'da Türkiye prangalarından, zincirlerinden ayak bağlarından kurtulacak. Ufkunu, vizyonunu onlarla birlikte ekonomisini, demokrasisini daha yüksek standartlara taşıyacak. Biz sizin seçtiğiniz vekiller olarak üzerimize düşeni yaptık. Şimdi söz sizde. Şimdi karar sizin. Şimdi mühür sizin ellerinizde ve kararı siz vereceksiniz.


Birileri Anayasa Mahkemesine gidiyor. Varsınlar gitsinler. Biz millete gidiyoruz, farkımız bu. Hiç şüphemiz yok 'bize milletimiz yeter' dedik, onlar başka yollar arıyor. Biz her zaman milletin hakimliğine başvurduk. Bugün de 'millet' diyoruz. Son sözü millet söyler. Son kararı millet verir diyoruz. Zira egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal böyle dedi.

“BAYKAL BAŞKA YERLERDEYDİ”

Şimdi diyorum ya bugüne kadar Türkiye'de ruh ikizi bir muhalefet vardı. CHP-MHP şimdi bunlar ruh üçüzü oldular. CHP-MHP, bir de yanlarına BDP'yi aldılar. Şimdi üçüz oldular. Bunları anlamak mümkün değil ve yanındaki milletvekili arkadaşlarının iradesine güvenmiyor. Arkadaşına güvenmiyor. Eee zaten Sayın Genel Başkanın Parlamentoya gelip gittiği yok. Biz orada Anayasayla uğraşırken, Sayın Başkan başka yerlerdeydi.”

Muhalefet milletvekillerinin talimat aldıkları için oy kullanma kabinine giremediğini anlatan Başbakan Erdoğan, verilen talimatın, “Konuşun ama kabine girmeyin” şeklinde olduğunu söyledi.

Muhalefet milletvekillerinin Anayasa oylamasında tehdit altında olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bunu anlamak mümkün değil. Tabi ortada bir gerçek var. Talimatı aldıkları için de hiç birisi oy kullanma kabinine gelemiyor. Aldıkları talimat; konuşun ama kabine girmeyin. Olur ya bir yanlış yaparsınız. Aynı şekilde bakıyorsunuz BDP konuşuyor, ama o da oy kabinine girmiyor. Niye? Olur ya bir yanlış yaparsınız. Zaten 20 kişisiniz. Bu kadar birbirinize güveniyorsanız, oy kullansınlar. Olmaz... Çünkü hepsi tehdit altında. Ama bizim böyle bir sorunumuz yok. 'Efendim işte bak zayiat verdiniz.' Bakınız biz samimi olduktan sonra buna inandık. Niyet hayır olduktan sonra akıbet hayırdır. Biz yola böyle çıktık. Ortalama 14 günde her akşam, her gün 16 saat orada bir çalışma yaptık. CHP'liler, MHP'liler ne diyor biliyor musun? 'Başbakan, devleti bıraktı, buraya oturdu'. Bu devlet işi değil mi? Anayasasız devlet olur mu? Biz onu şu anda hallediyoruz. O da bizim işimiz. Ama siz başka şeylerle uğraşıyorken, biz orada hem yabancı misafirlerimizi ağırlıyor, bir diğer taraftan da yine arkadaşlarımızla görüşülmesi gereken meseleleri oylamalar arasında yine görüşüyorduk. Biz işimizi biliriz, sen kendine bak kendine.”



Bir ayaklarının Parlamentoda olduğunu, diğer ayaklarının dünyada dolaştığını belirten Başbakan Erdoğan, bunun, kendilerinin farkı olduğunu söyledi.

Kendileriyle ilgili kötü niyeti olanların, gidip yurt dışından Türkiye’ye bakmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, “Türkiye'nin imajının, itibarının ne kadar değiştiğini oradan görsünler. Oradaki soydaşlarımızdan Türkiye'yi dinlesinler. Bugün bir kez daha Türkiye olarak tek yürek halinde ne diyoruz? Yeter söz de karar da milletindir diyoruz” diye konuştu.

AA

4

Haberin Devamı