Siyaset Erdoğan: Baykal ile Bahçeli tek yumurta ikizi
Paylaş
Erdoğan: Baykal ile Bahçeli tek yumurta ikizi

Erdoğan: Baykal ile Bahçeli tek yumurta ikizi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı açıklamaya ilişkin, "Sayın Bahçeli, senin gücünü bilmem, ne olursan ol. Ama bu tehditlerle AK Parti’yi sindireceğini zannediyorsan şunu bil, bizim verilecek tek can borcumuz Allah’adır. Hiçbir zaman bu tehditlerin bize tesir etmez" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen partisinin Kadın Kolları Eğitim Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "MHP’nin iktidar olduğu üç buçuk yıllık dönemde 21 bankanın battığını, bunun faturasının yaklaşık 45 milyar dolar olduğunu" söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim ödedi millet, sizin şahsınızda devlet. Bu mu milliyetçilik, bu mu vatanseverlik? Ülkesini milletini sevmek bu mu? Ülkenin milli bankasını zarara uğratanlar, milletimizi bir gecede fakirleştirenler ihanetle, hıyanetle, bölücülükle suçlayacakları birilerini arıyorlarsa buyursunlar aynaya baksınlar. MHP o gün DSP’nin ANAP’ın kuyruğuna takıldı. Bugün de CHP’nin kuyruğuna takılmış, CHP gölgesinde, CHP’nin kanatları altında geçinip gidiyor. O gün milliyetçi harekete, MHP’ye verilen oyları, DSP’nin ANAP’ın hizmetine peşkeş çekenler bugün de yine benim MHP’ye oy vermiş vatandaşımın iradesini CHP’ye teslim ediyorlar. CHP’nin statükocu, milletten kopuk, elit, hırçın ve kışkırtmacı siyaseti, MHP yönetimine sirayet ediyor. MHP de CHP gibi her geçen gün halktan, halkın hassasiyetlerinden kopuyor, halkın kutsal değerleriyle alay edecek kadar milletine yabancılaşıyor.

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri’nin hacca gitmek istediğini söyleyen vatandaşa yönelttiği o saygısız üslup neyse, MHP milletvekilinin üslubu da odur, aralarında hiçbir fark yoktur. Sayın Bahçeli ile Sayın Baykal’ın ruh ikizi olduğunu söylüyordum. Bunu söylediğimde de hop oturup hop kalkıyorlar. Eksik söylemişim, şimdi daha iyi anlaşılıyor ki bunlar ruh ikizi değil bunlar tek yumurta ikizi."

Tüm Türkiye’nin MHP yönetiminden bir "özür açıklaması" beklediğini ancak, dün MHP Genel Merkezinden yapılan açıklamanın, özür yerine yeni hakaretlerle, yeni tehditlerle dolu olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu kadar pişkin bir siyasi tutum olabilir mi? Bu kadar dengesiz, sağlıksız bir siyasi ruh hali olabilir mi? Geçmişte sokaklarda sergiledikleri kavgacı tavrı şimdi siyasete taşıyorlar. Yüce meclis içinde sergiliyorlar bunların biz cemaziyelevvellerini iyi biliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"EN İYİ YAPTIKLARI İŞ KIŞKIRTMAKTIR, HIRÇINLIKTIR, TERÖRİZE ETMEKTİR"

CHP’nin de MHP’nin de ülkenin meselelerine, dertlerine, geleceğine, vizyonuna ilişkin söyleyecek tek bir sözü olmadığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Siyasi tarihleri boyunca kısır siyasetin mahkumu oldular, gerilim siyasetinin mahkumu oldular, hazırlayıcısı oldular, bugün de aynısını yapıyorlar. Bu ülkede MHP’nin de CHP’nin de dikili bir taşı bir eseri yoktur. Bundan sonrası için de ülkeye bir eser kazandırma gibi gündemleri yok. Nereye giderseniz gidin anlatın. Deyin ki ’Şu ilimizde Rize’de ne yaptılar. üç buçuk yıl iktidar oldular ne yaptılar? Trabzon’da sorun ne yaptı? Balıkesir’de, Denizli’de ne yaptı? Osmaniye, Osmaniye... İnanın Osmaniye’de bir kaç tane küçük sembolik şeyden başka yaptıkları yok. Ne yaptıysak yine biz yaptık."

Erdoğan, yarın Osmaniye’de özel sektörün teşvikle yaptığı, büyük bir fabrikayla, okulların ve yolların açılışını yapacaklarını dile getirerek, "Yarın Osmaniye’deyim. Durmak yok yola devam aynı şekilde. Yani burası muhalefette olan MHP’nin Genel Başkanı’nın seçildiği bir il diye biz burayı elimizin tersiyle itmiyoruz. Orası Türkiye’dir. Orada yaşayan benim vatandaşımdır. Onun için ayrım yok" dedi.

Haberin Devamı

Muhalefetin sadece gerilim, kaos ürettiğini, yapılanları engellemeye çalıştığını, doğru konuşmadığını ve dürüst davranmadığını ifade eden Erdoğan, "En iyi yaptıkları iş kışkırtmaktır, hırçınlıktır, terörize etmektir, kavgadır, saldırıdır, bunu yaparlar. Ağızlarında tehdit, hareket, aşağılama eksik olmaz sonra kalkar rakiplerini bununla suçlarlar" değerlendirmesinde bulundu.

"MECLİS’TEKİ O HALE GELİŞİN SORUMLUSU SENSİN"

MHP Genel Merkezinin dün yayımladığı basın açıklamasına değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İşte dün yayınladıkları basın açıklamasında Sayın Bahçeli tehdit ediyor, hakaret ediyor, bize, özel sektöre şuna buna vesaire. Sayın Bahçeli, senin gücünü bilmem ne olursan ol. Ama bu tehditlerle AK Parti’yi sindireceğini zannediyorsan şunu bil, bizim verilecek tek can borcumuz Allah’adır. Hiçbir zaman bu tehditlerin bize tesir etmez. Her şeyden önce siyaset ahlakını iyi öğren, siyasi etiği iyi öğren. Orada yanındakiler edep, adap tanımadan davranış içine girerlerken orada sus pus seyretmen seni kurtarmaz. Çünkü bütün onların sorumlusu sensin. Meclisteki o hale gelişin sorumlusu sensin. Yanındaki milletvekilinin akla hayale gelmez, ahlaki olmayan ifadeleri kullanmasına vesile olan sensin. Dolayısıyla millete bunun hesabına verecek olan da sensin. Bunlar milletin gözü önünde oluyor.

Haberin Devamı

Dün gördünüz isim vererek medya sahiplerini nasıl suçluyorlar, nasıl tehdit ediyorlar. İşte sivil faşizm diye bir şey varsa bugün temsilcisi bu zihniyettir. Bunlar faşizmi iyi bilirler. Onunla da uyumludurlar. Millet iradesinin tecelligahı olan TBMM’yi çalıştırmayarak güya AK Parti’yi engelliyorlar. Millete hizmetin önünde engel teşkil ettiklerini idrak dahi edemiyorlar. Bunların zihniyeti çok açık, (AK Parti kazanmasın da millete ne olursa olsun)"

"SAĞDUYUYU ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ"

"Yurt dışında iktidarımıza yönelik taltifler, beyefendileri rahatsız ediyor. Niye rahatsız ediyor ya? Sen çalış senin de olsun" diyen Erdoğan, MHP’nin üç buçuk yıl iktidar olduğu dönemde dünyaya açılmak dünyayla bütünleşmek gibi bir derdi olmadığını söyledi.
AB Konseyi Parlamenterler Birliği’nin başına bir Türk’ün seçildiğini hatırlatan Erdoğan, "Bunu bile hazmedemiyorsunuz. Milletvekiliniz parlamentodan çıkıyor, oylamaya katılmıyor. Bu mu milliyetçilik? Öbür tarafta CHP’nin milletvekili ’hayır’ veriyor. Bu ne biçim vatanseverlik? Üstelik o da hanım, Birgen Keleş. Vaka bu" diye konuştu.

Bunların unutulabileceğine dikkati çeken Erdoğan, bunların hepsini tek tek halka vatandaşlara anlatmak gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Kimin vatansever, kimin milliyetçi, kimin milliyetperver olduğunu anlatmamız lazım. Lafla bunlar olmuyor, icraatla oluyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbei aklı eserinde. Olay budur" görüşünü dile getirdi.

Muhalefetin AK Parti’yi kendi ruh hallerine çekmeye çalıştığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "bu tuzağa düşmeyeceklerini, kirli oyunlara gelmeyeceklerini, kirli senaryoların ortağı olmayacaklarını" söyledi. Başbakan Erdoğan, "Bunların edep dışı, terbiye dışı, izan ve vicdan dışı üslupları karşısında biz sağduyuyu elden bırakmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.