Siyaset Erdoğan: BDP'ye yazıklar olsun
Paylaş
Erdoğan: BDP'ye yazıklar olsun

Başbakan Erdoğan, BDP'li milletvekillerinin açlık grevi ile ilgili, "Gerilim yaratmak istiyorlar. Açlık grevine devam etsinler. Bazılarının nefis terbiyesine, bazısının da rejime ihtiyacı vardı" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Siyasi konuların zemini siyasettir. Siyasetçinin görevi, açlık grevi yapmak, yapanlara arka çıkmak değildir. Onlar silah bırakmadıkça operasyonlar bitmez. Kimse güvenlik güçlerinden silah bırakmasını operasyonları durdurmasını beklemesin. Silah, güvenlik gücünün enstrümanıdır.

Biz yaşatmaktan yanayız. İnsan canı üzerinden hesap yaparak, ölerek, öldürerek, terörle, şiddetle sonuca ulaşılamayacağını bilen bir partiyiz. Terörle mücadelede de bu yaklaşımı kaybetmiyoruz. Bunların insanı yaşatmak gibi bir derdi yok. Dağdaki kandırılmış, robota döndürülmüş teröristi biz öldürmeden, bu yoldan döndürmeye çalışıyoruz. Çocukların, gençlerin bu tuzağa düşmemesi için uğraşıyoruz.

Haberin Devamı

'BDP'YE YAZIKLAR OLSUN'

Biz 10 yıldır ölümleri durdurmak için çalışıyoruz. Biz bunlara çalışırken, onlar gençleri ölüme gönderdiler, onlar üzerinden siyasi rant sağlama peşine düştüler. Ölümden, öldürmekten çıkar sağlamanın, rant devşirmenin hesaplarını yapıyorlar. BDP'ye yazıklar olsun. Onlar çözümden yana olmadılar. Arkadaşalrımızla görüştüşler. 'Dağ'a söz geçirmemiz mümkün değil' diyorlar. Bunlar idare edilen, idare eden değil. Talimatla Meclis'e giriyorlar, talimatla çıkıyorlar. Herhangi bir iradeleri var zannetmeyin. İradeleri olmadığı için hiç bir işe yaramıyorlar. Kandil'deki efendilerini hiç bir zaman sorgulayacak kadar scesaretli olamadılar. Bunlardan sorgusuz sualsiz itaat etmekten başka bir işe yaramıyorlar. Yapabiliyorlarsa cesur bir duruş sergilesinler. Gerilimi tırmandırmak amacıyla bu eylemleri kullanıyorlar.

Bunların amacı taleplerinin karşılanması değil, amacı kaos oluşturmak, gerilimi tırmandırmak. Şunu bilsinler, kendileriyle ilgili olmayan bazı şeyleri gündeme taşıyorlarsa bu bir şantajdır, bu iktidar buna prim vermez.

Bazı medya kuruluşları da sorgususuz sualsiz açlık grevi eylemlerini gündemde tutuyor. Terör örgütü sivil vatandaşları hedef alırken 3 maymunu oynuyordu. O zaman neredeydiniz.

Geçmişte defalarca kurulan bu tuzağa biz düşmeyiz, gerilim yaratmaya çalışan bu eylemlere biz pabuç bırakmayız. Bunlar bayat senaryolar. Türkiye aleyhine tezgah kuranlara milletimiz gereken cevabı verecektir. Bu tezgahı bozmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Cezaevlerindeki gençleri terör örgütünün baskısından kurtarmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapacağız. Biz bu oyunları bozacağız.

Haberin Devamı

BAZILARININ REJİME İHTİYACI VAR

BDP'li milletvekilleri de açlık grevlerine varsın devam etsinler. Tabii bu arada şiş kebaplar da gelmesin. Bunların bazılarının ciddi şekilde nefis terbiyesine ihtiyacı var, bazılarının da ciddi şekilde rejim yapmaya ihtiyacı var. Ama rejim yaparken ciğer kebabını biri diğerine uzatmasın. Fotoğraflar çıktı görmüşsünüzdür. Hapishanedeki gençleri rahat bıraksınlar.

GENSORU YARIŞI

Diğer taraftan Meclis'te de bir yarış var. CHP gensoruda öndeydi, şimdi MHP, gayretleriyle bu açığı kapattı. Aslı astarı olmayan iddialar ortaya koyuyorlar. Reddini alıp gereken cevabı alacaklar. Gensoruyu sulandırdılar. Gensoru vermek için gensoru verilmez. Gensoru verilince hükümet sarsıntı geçirmeli. Bunlarda böyle bir şey yok. Arkadaşlarım birlik beraberlik içinde bunlara gereken cevabı verecektir. Meclis çalışmalarında gösterdiğiniz gayret ve başarı için her birinize teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET