Siyaset Erdoğan: Benim için muhtar bile olamazsın dediler
Paylaş
Erdoğan: Benim için muhtar bile olamazsın dediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Muhtarlar Toplantısı'ndaki konuşmasında "Benim için muhtarlığın ayrı bir yeri ve önemi vardır. Benim için muhtar bile olamaz dediler" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 2. Muhtarlar Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, 2. Muhtarlar Toplantısı'ndaki konuşmasında "Benim için muhtarlığın ayrı bir yeri ve önemi vardır! Benim için muhtar bile olamaz dediler" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Biz muhtarlarımızla, milletimizden aldığımı güçle çalışmayı sürdüreceğiz. Kritik görevler üstelenen muhtarlarımızın buna lâyık imkanları olmasını bekliyorum.

'MUHTAR KORKARSA ÜLKE BİTER'

Muhtar maaşları 2002'de 97 liraydı, bugün 904 liraya ulaştı. Mahallesine avucunun içi gibi hakim olmayan muhtar, benim nazarımda görevini hakkıyla yapmıyordur. Muhtar korktuğu gün ülke biter.

2005 yılında itibaren, muhtarlarımıza belediyelerimizden yardım yapılmasının yolunu açtık. Mahallenizdeki mağdur ve ihtiyaç sahiplerini tespit edip sahip çıkmanız şarttır. Bizim insanımız onurludur, gururludur evinde yakacak odunu olmadığı halde kapısını kapatır.

Haberin Devamı

Köydes, Beldes uygulamaları başlattık. Buralara ayrı bütçeler çıkardık.Kardeşliğimizi çekemeyenler var. Nedir bu düşmanlık,nedir bu kin? Bunun bedelini bu ülkeye 35 yıldır çok ağır ödettiler. Bu süreci, hak, adalet, refah ve demokrasi çerçevesinde her vatandaşımızın bu ülkeye bağlanması için başlattık. Herkesin hakkını teslim ederken, hiç kimsenin rencide olmamasını sağlamak zorundaydık. Türkiye bu meseleyi geride bıraktığında 2023'ü aşıp 2071'i konuşmaya başlayacağız.

'İŞ MAKİNELERİNİ YAKANLAR YOLSUZLUK YAPIYOR'

Cumhurun başkanı cumhurla hep el ele olacak. Bundan kimse rahatsız olmasın. Çözüm sürecini neticelendirdiğimizde yeni Türkiye ile karşılaşacağız. Türkiye, terör meselesinin çözümünde yol kat ettiğinde önüne yeni engeller çıkardılar. Yol yapıyoruz millete. Yolu yapan iş makinelerini yakanlardan daha büyük yolsuzluk yapan kim olabilir? Cizre'yi, Silopi'yi yakıp yıktılar. Şimdi Cizre'de Şerafettin Elçi Havalimanı var. Onlara rağmen yaptık. Hakkari'yi de yapacağız.

'YENİ ANAYASAYLA BAŞKANLIK SİSTEMİ İHYA EDİLSİN'

Büyük milletlerin büyük dertlerini, olur. Aynı zamanda büyük hedefleri, büyük vizyonları olur. Sokak eylemi ve molotofla ülkenin kaderini değiştiremezsiniz. Bu tren raydan çıkmaz. İç güvenlik paketinin bir an önce çıkması ve uygulamaya girmesi lazım. Anadolu'nun bir çok yerinde ben muhtarlarımızın nasıl tehdit edildiğini biliyorum. Yeni Türkiye için iktidara 400 millet vekili lazım. Yeni anayasa ile birlikte başkanlık sistemi ihya edilsin. Türkiye prangalardan kurtulsun.

Haberin Devamı

VAHŞET YAŞANIYOR, CHP'NİN MİLLETVEKİLLERİ DANS EDİYOR

Mersin'de bir vahşet yaşanıyor, muhalefet partisinin başındaki zat meseleyi işsizliğe bağlıyor. Bu adam cani. İşsizlik caniliği temize çıkarır mı? Adam minibüsün başındayken bu alçaklığı uyguluyor. Muhalefetin lideri orada bile siyaset yapıyor. Kendi milletvekilleri dans ediyor. Bir şey diyorlar mı? Özgecanımızın anne babasına şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum."