Siyaset Erdoğan: Bizi birbirimize düşüremezsiniz
Paylaş
Erdoğan: Bizi birbirimize düşüremezsiniz

Başbakan Erdoğan, Moldova Başbakanı ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında 'çift başlılık' tartışmalarına değindi. Cumhurbaşkanı Gül ile aynı fikirde olduklarını kaydeden Erdoğan, "Bizi birbirimize düşüremezsiniz" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Başbakanı Vladimir Filat ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasında Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından çıkan 'çift başlılık' tartışmalarına değindi. Cumhurbaşkanı'yla aynı şeyleri söylediklerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

>>> DEMİRTAŞ YA SİYASET YAPSIN YA DA KANDİL'E ÇIKSIN

"Cümleleri kırpmadan değerlendirirseniz, gerek benim gerek Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına bakarsanız aynı şeyi söylediğimiz ortaya çıkar.

Haberin Devamı

AK Parti iktidarını zora düşürme gayreti içinde olanlar Cumhurbaşakanı ve Başbakanı birbirine düşüremezler, boşuna gayret etmeyin. Türk medyasından bazıları bu işe çok tevessül ediyor. Hala da bunun gayreti içinde ama boşuna yoruluyor.

Meclis Başkanımızın açıklamasına gelince, bizim bildiğiniz gibi bir tezimiz var. Bu tez nedir; başkanlık, yarı başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığı temizimizdir. Bunların her üçünden herhangi birinin tercih edilmesi, halkımızın burada iradesini ortaya koymak suretiyle, başkan veya yarı başkan veya partili bir cumhurbaşkanını seçmiş olması bu ülkede bazı sıkıntıları kendiliğinden ortaya kaldırır. Daha doğrusu medyaya bu tür malzemeler kalmaz. Herhalde noktayı koydu dersiniz. "

>> MODOVA'YLA DA VİZELER KALKTI

Haberin Devamı

'AÇLIK GREVİ İÇİN TEDBİRLER ALINDI'

Cezaevlerindeki açlık grevlerine de değinen Erdoğan, "Açlık grevleri konusunda Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı her türlü tedbiri almıştır. Ölüm orucu ile ilgili olarak da O bitmiştir. Öyle bir şey yok şu anda'' diye konuştu.


NTV