Gündem Erdoğan Bozdağ'a sordu: Ahmet Türk'ün çıkmasına kim izin verdi

Erdoğan Bozdağ'a sordu: Ahmet Türk'ün çıkmasına kim izin verdi

Paylaş
Erdoğan Bozdağ'a sordu: Ahmet Türk'ün çıkmasına kim izin verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan,15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli’ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Ülkesini korumak için demokrasi nöbeti tutan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Darbe girişiminde bulunanların amacı ellerindeki savaş araçlarıyla milleitn üzerine gidip meydanları boşaltmak kısa sürede ülkeye el koymaktı. Başaramadılar. Milletimiz kaçmak bir yana üzerine üzerine gitti. Üzerine ateş açan bombalara, helikopterlere baş kaldırdı. Hiç beklemedikleri bu tepki planları bozdu. 15 Temmuz dünya demokrasi tarihinde bir ilktir. Utanmadan 'ABD bana müsaade ederse Türkiye'ye giderim' diyor. Sen de o yürek var mı? Daha önce çağırdım. Buraya gelince ne olacağını biliyorsun.


"15 TEMMUZ DİĞER DARBELERDEN FARKLI"


Türkiye 15 Temmuz'dan sonra artık çok daha güçlüdür. 15 Temmuz pek çok yönüyle konuşulması gereken bir hadise. En başta bir darbe girişimidir. Ama Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi örtülü darbe değildir. Kılıçdaroğlu örtülü darbeyi Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinden izledi. Neymiş oteller almamış. Hayatı yalan. Fakat bu Türkiye'nin daha önce gördüğü 27 Mayıs'tan 12 Mart'tan 12 Eylül'den farklı bir darbe girişimidir. Milleti ve devleti topyekün esir almaktı amaç. Menderes'te milletimiz böyle bir tepki ortaya koyamadı. Ama burada çağrımıza milletimiz cevap verdi. 15 Temmuz 1 dolara satın alınan taşeronlar eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan bir darbe girişimiydi.


"ONBİNLERCE HAİN ÇUKURDA YATIYOR OLURDU"


Türkiye hukuk devleti olmasaydı o geceki onbinlerce hain cezaevinde değil rastgele açılmış çukurlarda yatıyor olurdu. Benim 250 vatandaşım şehit oldu darbecilerden 35 kişi. Bu kadar kişi işinden edildi diyorlar. Gitsin özel sektörde çalışsın bize ne! Devlet besledi devlete ihanet etti bunlar. Onu da mı biz düşüneceğiz? Öldürülen darbecilerin tamamı da çatışmalarda hayatını kaybetmiştir.


"BÜYÜKADA'DA PROJE ÇALIŞMASI YÜRÜTTÜLER"


Teröristlerin davalarıyla ilgili sayısız taleple karşılaştık. İki de bir sordukları bu. Makdüllerin değil de katillerin haklarıyla ilgilenilen bu davranış bizi üzüyor. 15 Temmuz arefesinde de Büyükada'da proje çalışması yürüttüler. Polisimiz baskınla yakalayınca G20'de bana bunu soruyorlar. Diyorlar ki, İstanbul'da gazetecileri tutukladınız. Onların gazeteci olduğunu size kim söylüyor, bunlar ajan provokatör. Kaldı ki yargı var. Bizimle alakalı olduğu zaman 'yargı var' kusura bakmayın bizde de yargı var.


OHAL NE ZAMAN KALKACAK?


Bize şunu söylüyorlar; OHAL'i ne zaman kaldıracaksınız* Bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL'i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL'i kaldırmamızı beklemesin. Terörün üzerine gidiyoruz onların anlayacağı dilden konuşuyoruz. Ne askerimizin, ne polisimizin ne jandarmamızın içerisinde en ufak bir ayrımcılık istemiyoruz. Şu anda onların üzerine çalışıyoruz ve bunu başaracağız.


"657 SAYILI YASA EN BÜYÜK SORUN, DEĞİŞMESİ LAZIM"


Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi de 657'dir. Bu 657'nin de bir mutabakat sağlanabilse, aynen Batı'da olduğu gibi 657'nin memur işçi ayrımı olarak değil tamamıyla çalışanlar olarak değiştirilmesi lazım. Bu olduğu zaman zaten çok daha isabetli adımların atıldığını göreceğiz.


"DSP DE CHP DE AYNI"


53 Kürt kardeşimiz öldürüldü. Öldüren kim? Onlar da Kürt. Bunlar yurtdışına kaçtıklarında farklı anlatıyorlar. Şu anda sözde milletvekili yurtdışında. Bunların aldıkların maaş hak mı? Merve Kavakçı milletvekili seçildi şu anda ebediyette olan zat 'Atın bu kadını' diye bağırıyordu. Ha DSP ha CHP ne farkları var? Bizde ayrımcılık yok insan haklarının kadrini kıymetini bilen biziz.


"AHMET TÜRK'E NASIL ÇIKMA İZNİ VERİLDİ?"


Bizi kapatma girişimlerinde o dönemde CHP'nin Genel Başkanı ne diyordu? Ankara'da yargıçlar var. Hayatları hep böyle geçmiş. Bugün Ankara'dan İstanbul'a devlet konusunda yürüyenlerin adalet konusunda özgürlükler konusunda yaptıkları eleştirilerin hiç bir karşılığı yok. Böyle bir güvenlik ortamını size kimse sağlamazdı biz sağladık. Yürüyüşü de mitingi de yaptın rahatça. Bunu sana biz sağladık. OHAL olmasa başka şeyler de olabilirdi. Bir teşekkür geldi mi? Gelmez. Bunların darbeler konusundaki fikrini de biz çok iyi biliriz. Bir tanesi de Mardin Belediye Başkanı (Ahmet Türk) çok hasta, serbest bırakıldı. Yürüyüşte maaşallah yürüyor. Sayın Bakan bunlar rapor aldılar mı size gösterdiler mi? Nasıl bunlara çıkma izni verildi? Bunların kontrollü göz hapsinde olması gerekirdi. Milletinin yanndan saf tutmuş olsaydı başka bir gözle bakabilirdik. Bunlar FETÖ gibi PKK gibi terör örgütlerini arkalarına alarak ülke yönetimi dizayn etme peşindedir.

MGK toplantısı var OHAL'i masaya yatıracağız, teklifimizi yapacağız OHAL'e ihtiyacımız var.