Dünya Erdoğan: Bu bir devlet terörüdür

Erdoğan: Bu bir devlet terörüdür

Paylaş
Erdoğan: Bu bir devlet terörüdür

Erdoğan: Bu bir devlet terörüdür

Şili programını yarıda keserek Türkiye'ye dönme kararı alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail saldırısı ile ilgili dünya liderleriyle temasa geçti. Erdoğan'ın, Almanya Başbakan Angela Merkel ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile görüştüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye hareketinden önce, Şili Havalimanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Erdoğan şunları söyledi:

"Bu saldırı ile uluslararası hukuk ayaklar altına alınmıştır. Çok sayıda sivilin katledildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Tüm dünyayı bilgilendirmek istiyorum. Gemiler tamamen insani amaçlı yardım malzemeleriyle yüklüdür ve kontrol edilmiştir. Saldırı sırasında gemilerde beyaz bayrak bulunmaktadır. Gönüllüler, Gazze'de hayatta kalmaya çalışan masum insanlara yardım ulaştırmak amacındandır. Gemilerde silah olduğu iddiaları yalandır.

Hatay'daki saldırı ve İsrail saldırısı nedeniyle Şili'deki temaslarımızı bitirmeden yarıda kesmek zorunda kaldık. Büyükelçimizi, geri çağırdık, BM Güvenlik Konseyi toplanıyor, NATO'yu da toplantıya çağıracağız. İsrail tarafından yapılan saldırı bir insanlık dışı bir devlet terörüdür. Bu saldırı, mevcut İsrail hükümetinin bölgede barış istemediğini ortaya koymuştur. Bunlar, kendi halkına da huzur ve istikrar getirmeyecek tavırlardır. Bu devlet terörü karşısında sessiz kalmayacağımızı söylemek istiyorum. Filistin'in Gazze'nin arkasındayız. İnsanlık dışı bu olay bazı odaklarca çarpıtılmaya çalışılıyor. Bölgedeki vatandaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bölgeden sağlıklı haber akışı sağlanmalı. Yaralı ve yaşamını yitirenler ülkelerine gönderilmeli, gemiler serbest bırakılmalıdır.

Haberin Devamı

Yol haritamızı Türkiye'ye dönünce belirleyeceğiz. Yarın ki grup toplantımızda daha ayrıntılı açıklama yapacağım. Parlamentoyu da bu konuda bilgilendireceğiz. Bütün bu olaylar karşısında duygudan yoksun bir tavır sergilemek imkansız. Bütün mesele duyguların yönetilmesidir.

Şunu söylemek istiyorum ki, Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımız da bizim vatandaşlarımızdır, korumamız altındadır.

Milletimizden de tepkilerini gösterirken hassas davranmasını, demokratik tepkilerini kendilerine yakışan şekilde itidalli olarak vermelerini istiyorum."

Erdoğan'ın açıklamasını dinlemek için tıklayınız...

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer1316","1316","201005","1316-0.jpg");

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET

Dışişleri: Yaralıları bir an önce gönderin