Siyaset Erdoğan: Bu densizliğin hesabı sorulmalı
Paylaş
Erdoğan: Bu densizliğin hesabı sorulmalı

Erdoğan: Bu densizliğin hesabı sorulmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’in polise tokat atmasını değerlendirirken, "Bu olayla ilgili derhal hukuki sürecin başlatılmasını şüphesiz ki istiyoruz. Bu densizliğin hesabının hukuk çerçevesinde mutlaka sorulmasını istiyoruz. Bunun da sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

İŞTE O TOKAT - VİDEO.

Haberin Devamı

Tuncel ise Başbakan'a yanıt vererek, ''Benim bu konuda söyleyecek bir şeyim yok, keşke Başbakan günlerdir bu halka karşı yapılan bu zulüm karşısında da bir şey söyleseydi'' diye konuştu.

KOMİSER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Şırnak Emniyet Müdürlüğünde görevli Başkomiser Murat Çetiner, Silopi ilçesindeki Nevruz kutlamalarında kendisine tokat attığı iddiasıyla BDP Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu.

DEMİRTAŞ: KEŞKE YAŞANMASAYDI

ATALAY: YAZIKLAR OLSUN O MİLLETVEKİLİNE

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in polise tokat atmasını, "Orada yapılan büyük bir
haksızlık, büyük bir yanlış. Yazıklar olsun o milletvekiline" sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Atalay, TBMM’de, Nevruz kutlamaları sırasında BDP’li Tuncel’in polise tokat atmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

"Polis belli ki bir konuda bir şeyi açıklamaya çalışıyor ama milletvekili ona tokat atıyor. Polis ne yapabilir bunun karşısında" diyen
Atalay, olay anının çok kritik olduğunu ifade etti. Polisin büyük bir olgunluk gösterdiğini belirten Atalay, "Bunun değerlendirmesini millete bırakıyorum" diye konuştu.

Atalay, "Görüntüleri izleyince ne hissettiniz" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Hiç kimsenin kimseye tokat atma hakkı yok. Görevini yapan polise ise hiç kimsenin hakkı yok. Bir milletvekilinin bırakın polisi herhangi bir vatandaşa böyle bir hakkı yok. Polis orada farklı bir tutumda bulunsaydı herkes polise hücum ederdi. İşte (milletvekiline şöyle tutumda bulundu, şöyle kaba davrandı) falan... Siz polisin ne kadar zor durumda görev yaptığını görün. Polis orada onların huzur içinde Nevruz’u kutlamaları için görev yapıyor, güvenliği sağlıyor."

Atalay, bir başka soru üzerine, "Ben insanların seviyesiyle irtibatlıyorum. O laflara, konuşmalara bakmayın. O Grup Başkanvekili (BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız) ne konuşmalar yapıyor Mecliste ama eline taşı almış polise atmaya da hazır" dedi.

Yasal olarak ne yapılabileceğinin sorulması üzerine Atalay, herkesin hakkını arama özgürlüğü olduğunu ifade etti. Atalay, "Hakkını arayacaktır, hukuki süreç içinde gerekeni yaparlar herhalde. Orada yapılan büyük bir haksızlık, büyük bir yanlış ve yazıklar olsun o milletvekiline" diye konuştu.

Haberin Devamı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan da aynı sorular üzerine, "Hiçbir milletvekilimiz kamuoyunun vicdanını rahatsız edecek bir şey yapmamalı" dedi.

TUNCEL'İN AÇIKLAMASI

BDP İstanbul Milletvekil Sebahat Tuncel, kendisinin ve BDP'li Bengi Yıldız'ın Nevruz kutlamalarındaki tavırlarını eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin, ''Benim bu konuda söyleyecek bir şeyim yok, keşke Başbakan günlerdir bu halka karşı yapılan bu zulüm karşısında da bir şey söyleseydi'' dedi.

Tuncel, Başbakan Erdoğan'ın ''Bu densizliğin hesabının hukuk çerçevesinde mutlaka sorulmasını istiyoruz'' açıklamasıyla ilgili olarak, kendisinin bir şey yapmayacağını, halkın bu konuda şikayette bulunacağını söyledi.

Başbakan'ın böyle bir şey söylemesi karşısında şaşkın olduğunu ifade eden Tuncel, ''Benim bu konuda söyleyecek bir şeyim yok, keşke Başbakan günlerdir bu halka karşı yapılan bu zulüm karşısında da bir şey söyleseydi. Günlerdir halka şiddet uygulanıyor. Hükümet, yargı, herkes şiddet uygulamaya karar vermiş'' diye konuştu.

Haberin Devamı