Gündem Erdoğan, Bülent Arınç'ı yalanladı!

Erdoğan, Bülent Arınç'ı yalanladı!

Paylaş
Erdoğan, Bülent Arınç'ı yalanladı!

'Kız ve erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, denetleyeceğiz' dediği iddia edilen Erdoğan, haberleri teyit eden mesajlar verirken 'tamamen asparagas' diyen Bülent Arınç'ı yalanladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zaman gazetesinde kendisine atfen verilen “Kız ve erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, denetleyeceğiz” sözlerindeki mesajı doğrularken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı yalanladı.

Erdoğan, AKP’nin grup toplantısındaki konuşmasında “Konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip değilim” dedi ve “Kız ve erkeklerin yurtlarda birlikte kalmasına müsaade etmeyeceklerini” söyledi. Konuşmasının devamında “Kız ve erkeklerin birlikte kaldığı evlere dair istihbari bilgiler geldiğini ve valiliklerin müdahale ettiğini” belirten Erdoğan, “Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık her şey olabiliyor. Sonra anneler babalar feryat ediyor. (…) Bu ülkede annelerin, babaların kahir ekseriyetinin bu işlere asla müsaade etmeyeceğini bilen insanım. Nerede nasıl seslerin yükseldiğini bilen insanım. Bu işte biz kararlı adım atmaya mecburuz” ifadesini kullandı. Bülent Arınç ise ilgili haber için dün yaptığı açıklamada “Düpedüz asparagas bir haberdir. Bizim böyle bir yetkimiz yok, böyle bir düşüncemiz de yok. Sayın Başbakan'ın buna benzer bir ifadesi de kesinikle söz konusu değil” demişti.

Dün Zaman gazetesinde Ahmet Dönmez imzasıyla yayımlanan haberde, Erdoğan’ın Kızılcıhamam kampının basına kapalı bölümünde “Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor" diyen Erdoğan, "Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak" dediği iddia edildi.