Siyaset Erdoğan: Bunların hepsi işgalcidir
Paylaş
Erdoğan: Bunların hepsi işgalcidir

Başbakan Tayyip Erdoğan, Şubat ayı sonunda açlık grevindeki TEKEL işçilerine müdahale edeceklerini söyledi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yeşilay tarafından düzenlenen ‘Kapalı alanlarda tütün ürünlerinin kullanımını engelleyen yasanın kabul edilişinin ikinci yıl dönümü ödül törenine’ katıldı. Buradan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, “Eyleme katılanlarla ilgili bir tavrınız olacak mı?” sorusuna, “Tabii ki yasayı çiğneyenler varsa olacak,” cevabını verdi.

GAZETECİLERE: BU EYLEM, SAYENİZDE GÜNDEMDE TUTULUYOR

Sözlerine, basın mensuplarına hitaben, “Sizlerin de desteğiyle gündemde tutulan bu eylem” diye başlayan Başbakan, söz konusu eylemin hasız ve ideolojik bir eylem olduğu fikrini yineledi.

Hayat TEKEL için durdu

“TEKEL’LE İLİŞKİSİ OLMAYAN KİŞİLER EYLEMİN İÇERİSİNDE”

Bu eyleme alet olanlar bulunduğunu söyleyen Başbakan, TEKEL işçiliğiyle alakası olmayan kişilerin bile bu eylemin içinde yer aldığını öne sürdü.

“SENDİKALARLA MUTABIK KALARAK İŞÇİLERİ 4/C’YE ALDIK”

Bir işyeri kapatıldığında, işçilere, tazminatları verilerek işlerine son verildiğini söyleyen Başbakan, herhangi bir iş taahhüdü bile verilmezken, kendilerinin ise, Bakanlar Kurulu kararıyla ve sendikalarla mutabık kalarak, TEKEL işçilerini, 4/C kapsamına aldıklarını hatırlattı.

“4/C SÜRESİ SONUNDA YASAL UYGULAMA NEYSE YAPACAĞIZ”

4/C uygulaması kapsamında yaptıkları iyileştirmelerden bahseden Başbakan Erdoğan, işçilerei sonuna kadar gerekli desteği verdiklerini kaydetti ve işçilerin şu anda ‘yasal olmayan’ eylemlerine de tahammül ettiklerini belirtti.

Başbakan, 4/C ile ilgili süre bittiği anda da hükümet olarak yasal uygulama ne ise, bu uygulamayı da kendilerinin yapacağını duyurdu.

“BUNLARIN HEPSİ İŞGALCİDİR”

Erdoğan, bir gazetecinin, “Eyleme katılanlarla ilgili bir tavrınız olacak mı?” sorusuna, “Tabii ki yasayı çiğneyenler varsa olacak,” cevabını verdi. Başbakan, TEKEL işçilerine müdahale konusundaki bir soruyu cevaplarken de, Şubat sonuna kadar herhangi bir müdahalede bulunulmayacağını ama eylemin sürdürülmesi halinde ay sonundan sonra müdahale edileceğini duyurdu ve “Çünkü bunların hepsi işgaldir,” diye de ekledi.

Haberin Devamı