Siyaset Erdoğan 'cami' ile gündeme getirdiği Küba'ya gidiyor
Paylaş
Erdoğan 'cami' ile gündeme getirdiği Küba'ya gidiyor

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 10-13 Şubat arasında bazı bakanlar, bürokratlar ve işadamlarıyla Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya, Küba ve Meksika'yı ziyaret edecek.

Güney Amerika'da yapılacak tur, 1995'ten bu yana bölgeye Türkiye'den Cumhurbaşkanı seviyesinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olacak.

Bu ziyaretlerden ikisi, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto'nun 2013, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un 2011'de Türkiye'yi ziyaretlerine mukabelede bulunma niteliği taşıyor.

Ziyaretler sırasında, üç ülkeyle ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların kapsamlı şekilde ele alınması ve farklı alanlarda çeşitli anlaşmaların imzalanması öngörülüyor.

Ayrıca bu ülkelerde düzenlenecek iş konseyi toplantıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a refakat eden işadamlarının yerel muhataplarıyla bir araya gelmelerine, karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirmelerine, mevcut projeleri de geliştirip daha üst seviyelere taşımalarına imkan sağlayacak.

Türkiye'nin, Güney Amerika'daki iki stratejik ortağından biri olan Meksika başta olmak üzere, bölge ülkeleriyle her alanda ilişkilerinin güçlendirilmesini hedefleyen bu ziyaretler, gelecek süreçte aynı kararlılıkla ve artan ivmeyle devam edecek.

ERDOĞAN 'CAMİ' İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl aralık ayında, 1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Amerika kıtasının 1492'den önce keşfedildiğini savunmuştu. Erdoğan, yaptığı konuşmada "Oysa Kolomb'tan 314 sene önce 1178'de Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır. Kristof Kolomb'un hatıralarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır" demişti.

Haberin Devamı