Siyaset Erdoğan, 'çılgın' projeyi yine açıklamadı
Paylaş
Erdoğan, 'çılgın' projeyi yine açıklamadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin 12 yıllık projelerini açıkladığı seçim bildirgesinde projelerini açıkladı. İstanbul'a 2 dev şehir projesi, önce "çılgın" proje sanıldı, ancak öyle olmadığı anlaşıldı

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında iki ayrı dev hastane şehirleri kurulacağını söyledi. Erdoğan'ın bu projesi uzun zamandır 'kamuoyunda merakla beklenen proje bu mu?' sorusuna neden olurken, Başbakan "bu proje o değil, karıştırmayın" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, 2 hastane şehri projesiyle ilgili şu ipuçlarını verdi:

"Dev şehir hastaneleri oluşturacağız. Örneğin Ankara'da planlandı. İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasında 2 büyük şehir hastanesi planlıyoruz. Sedye üzerinde taşınan hasta istemiyoruz. Yürüyen bantlar olacak. Teknoloji neyi gerektiriyorsa yapacağız. 1 milyon metrekare büyüklüğünde olacak.

İstanbul'un nüfusu 17 milyona gidiyor. İstanbul'da iki ayrı şehir kuracağız. Ey muhalefet sakın siz de projelerinizi açıklarken bunu kapmaya kalkmayın. Patenti bize ait. Üçüncü uluslararası havalimanını yapacağız. Üçüncü Boğaz Köprüsü tamamlanacak, 2 tüp geçit tamamlanacak. Raylı sistemi 2013'te açacağız. Lastikli sistem tüneli de planladık. 2 yeni kongre merkezi, uluslarası temalı bir eğlence parkı, yeni marinalar, Galataport ve Haydarpaşa projeleri hayata geçecek."

Haberin Devamı

Erdoğan, 10 gün, 15 gün arayla yapacakları sunumlarda bu şehirlerin mimari çalışmalarını, animasyon projelerini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, "Bütün sermayeyi bugün tüketmeyelim diyoruz. Onları inşallah o açıklamalarda sizlere göstereceğiz" dedi.

27 NİSAN’DA AÇIKLAYACAK

Başbakan Erdoğan, kamuoyunda merakla beklenen çılgın projeyi ise 27 Nisan 2011 tarihinde açıklayacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde seçim beyannemesini açıklamasının ardından toplantı salonundan ayrılırken, bir gazetecinin, "Sözünü ettiğiniz çılgın proje İstanbul’da kurulacak iki şehir mi?" sorusu üzerine, "Onu karıştırmayın. Onu 27 Nisan’da açıklayacağım" dedi.

İŞTE AK PARTİ'NİN 12 YILLIK HEDEFLERİ