Siyaset Erdoğan'dan flaş erken seçim açıklaması
Paylaş
Erdoğan'dan flaş erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis çalışamaz hale gelirse erken seçim düşünülür

Cuma namazını İstanbul'da kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Son günlerde dillendirilen erken seçim tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Meclis çalışamaz hale gelirse erken seçim düşünülür" şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti:

PARLAMENTO ÇALIŞAMAZ DURUMA GELİRSE...


Erken seçimin isabetli olacağını düşünmedik. Belli bir istikarar üzerine gündeme gelen konu değil. Parlamento çalışamayacak hale gelirse düşünülebilir. Samimi, dürüst bir şekilde, kavga gürültüye gerek yok. Düşüncelerini parlamentoda söyleyin, 330 nasıl geçecekse, zaten geçiyor. Bu işin ikinci turu var, orada da kabul edilirse asıl sahibine gidecektir. Milletimizin vereceği karara hepimiz evet diyeceğiz, olay bu.

NİHAİ KARARI MİLLET VERECEKTİR


(Anayasa değişikliği teklifi) Öyle ya da böyle 8 madde geçmiş bulunuyor. Bundan sonraki süreç de temenni ederiz ki sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam etsin. Bu hafta içinde bu (anayasa değişikliği) biter ve bittikten sonra da işin zaten asıl sahibine gidecek. Asıl sahibi millet. İlk turda görüldüğü kadarıyla 338-348 arasında gidiş gelişler oldu, şimdi de bu hafta içinde kalan maddeler bu şekilde müzakere edildikten sonra ikinci turu var. İkinci turda da parlamento aynı istikrarını ortaya koyarsa iş asıl sahibine gidecektir. Milletimiz de burada nihai kararı verecektir. Milletimizin vereceği karar neyse o karara da hepimiz ’evet’ diyeceğiz ve saygı duyacağız.


TEK ADAMI UYGULAYAN CHP'DİR


(Tek adam tartışmaları) İkide bir tek adamcılık, tek adamcılık, tek adamcılık filan gibi laflar ediliyor. Bir defa Türkiye’de eğer tek adamcılık konuşulacaksa, tek adamcılığın tek bugüne kadar uygulamasını yapan siyasi parti ana muhalefet partisidir, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Daha kuruluşundan beri tek adam üzerine gelmiştir zaten.

ERKEN SEÇİMLE İLGİLİ İLK ÇIKIŞ BAHÇELİ'DEN GELMİŞTİ


Tartışmalarla ilgili ilk çıkış MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelmişti. Bahçeli , "Teklifin Meclis'ten geçmemesi durumunda ne olacağı" ile ilgili soruya, "Öyle bir durum yaşanırsa çok farklı bir sorun ortaya çıkar. Böyle bir durum olursa Meclis çalışamaz hale geldiği için çalışabileceği bir zemin aranır, millet iradesine gidilir" yanıtını vermişti.

CHP'Lİ ÖZEL: HODRİ MEYDAN


Daha sonra Meclis'te Kılıçdaroğlu adına konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "Sayın Genel Başkanımızın varlığında, Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla şu ifadeyi kullanıyorum: Bugün böyle bir rejim değişikliğine kalkışmaktansa, bugün akşam gelecek bir erken seçim kararına CHP olarak tam destek veriyoruz. 'Hodri meydan' diyoruz." ifadesini kullanmıştı.

HDP'DEN İLK ÇIKIŞ


HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, bunun AK Parti'nin yönetim tarzının tipik örneği olduğunu iddia ederek, "tehdit ve şantajla istediklerini geçirmek" dışında bunun başka bir izahının olmadığını öne sürdü. HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de Twitter'dan tartışmalara katılmıştı. Bilgen, "Bu Meclis'ten seçim kararı çıkarmanın, başkanlık kararı çıkarmaktan daha zor olduğunu siz de biliyorsunuz. Tehdit etmekten vazgeçin. Başkanlık anayasası oylamasında kendini saklayarak siyasi ömrünü 2 ay daha uzatmak isteyen ByLock kullanan AKP vekilleri seçime 'evet' der mi" dedi.





Ayrıntılar geliyor

Haberin Devamı