Gündem Erdoğan'dan Hindistan ziyareti öncesi açıklamalar

Erdoğan'dan Hindistan ziyareti öncesi açıklamalar

Paylaş
Erdoğan'dan Hindistan ziyareti öncesi açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere Hindistan'a gitti. Erdoğan ziyaret öncesi havalimanında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere Hindistan'a gitti. Erdoğan Hindistan ziyareti öncesi havalimanında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar...

Ziyaretim sırasında bu akşam Hindistan'ın ileri gelen firmalarının yönetim kurulu başkanları ile görüşmem olacak. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizin yanı sıra, turizm, enerji, terörle mücadele alanlarında işbirliği alanlarını değerlendireceğiz.

24 Nisan'daki hain saldırıda 25 Hint görevlisi hayatını kaybetti. Hindistan'ın acısını çok iyi anlıyoruz. Masumları katleden şer odaklarını da bu ziyaret sırasında etraflıca ele alacağız.

Özellikle yazılım sektöründe Hindistan'ın yeri dünyada bellidir. Son 5 yılda bakan ve üstü seviyede gerçekleştirilen ziyaretlerin sayısı önceki 20 yılı aşmıştır.


ABD-YPG GÖRÜNTÜLERİ


YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının oldığı yerde ABD'nin bayraklarının dalgalanması bizi üzmüştür. Yaptığımız ziyarette bunu sayın başkana göstereceğiz. Terörle mücadele ortak bir platformda yürümezse bugün bize yarın başkasına olacaktır, bunu paylaşmamız lazım. Obama döneminde başlayan süreç devam ediyor bunun noktalanması lazım aksi takdirde bu durum devam edecektir. O zaman biz göbeğimizi biz kendimiz keseceğiz. Karaçok'ta ne olduysa Sincar'da ne olduysa biz buna devam etmek durumunda kalacağız. Bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu kastediyorum . TSK her an buralara gelebilir. Tarih vererek gelecek değiliz. Biz endişe edeceğimize onlar korksunlar.


KABİNEDE REVİZYON VE MHP'Lİ BAKANLAR


Kabine değişikliği Cumhurbaşkanının değil, hükümetindir. Hükümetin tasarruf alanına ben giremem. Şu anda gündemde böyle bir konu söz konusu değil ama ilerde ne olur biter onu söylemek yanlış olur. Şu anda yürüyen sağlıklı bir hükümet var. Ne bir kapama ne de bir böyle bir karar yetkisi açıklama gibi bir anlayışım yoktur. Burada yetki başbakan ve hükümete aittir. Güven ve istikrar sağlıklı hükümetlerle olur dileğimiz o ki sağlıklı bir şekilde devam eder.