Eğitim - Kariyer Erdoğan'dan liseye geçişte yeni sistemle ilgili flaş açıklama!

Erdoğan'dan liseye geçişte yeni sistemle ilgili flaş açıklama!

Paylaş
Erdoğan'dan liseye geçişte yeni sistemle ilgili flaş açıklama!

Ak Parti'nin genel merkezinde milletvekilleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan cam filmi düzenlemesi hakkında "Yanlış yaptılar, düzeltilmesi için talimat verdim" dedi. Erdoğan ayrıca “Dersane ve etüt merkezlerinin yeniden canlanmasına izin yok” açıklamasında da bulundu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile bir araya geldi.

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, son günlerin tartışma konusu otomobillere cam filmi yasağına değindi.

Konuyla ilgili mağduriyet yaratılmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Uygulama yanlış, düzeltmeleri için talimat verdim" dedi.

'SİSTEM İYİ ANLATILMALI'

Liseye geçişte TEOG'un kaldırılmasının ardından getirilen yeni sisteme de değinen Erdoğan, öğrenci ve velilere sistemin iyi anlatılması gerektiğini söyledi.


Ya imam hatip ya meslek: Velilerin önünde iki seçenek var (Mahalli Yerleştirme Sistemi nedir?)



Yeni sistem açıklandı, emlakçılar harekete geçti: Fen lisesi yakınında kiralık daire

'DERSHANELERİN CANLANMASINA İZİN VERİLMEYECEK'

Cumhurbaşkanı, kapatılan dershane ve etüt merkezlerine ilişkin bir mesaj da verdi. Dershane ve etüt merkezlerinin yeniden canlanmasına "asla" müsaade edilmeyeceğini belirten Erdoğan, "Özel ders alanlara ise yapılacak bir şey yok" ifadesini kullandı.

'ACIRSAK ACINACAK HALE GELİRİZ'

FETÖ ile mücadele konusuna değinen Erdoğan, soruşturmalar kapsamındaki mağduriyet şikayetleri için "Bu tür şikayetlerin bir kısmını incelediğimizde altından yine FETÖ çıkıyor, acırsak acınacak hale geliriz" ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca Meclis 15 Temmuz Komisyonu raporunun da İngilizce ve Arapça'ya çevrilmesi için talimat verdi.

'DIŞLAYACAK HAREKETLERDEN KAÇININ'

Erdoğan istifa eden belediye başkanlarına yönelik açıklamalarda da bulundu. Bu konuda milletvekillerine bir uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı, "İstifa eden belediye başkanlarını dışlayacak hareketlerden arkadaşlarımızı küçük düşürecek konuşmalardan kaçının" şeklinde konuştu.

'HALKLA İÇ İÇE OLUN'

Türkiye'nin 11 ilinden 50 milletvekili ile bir araya gelen Erdoğan'ın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden milletvekillerine ise özel bir mesajı oldu. Erdoğan, bölgedeki milletvekillerinden memleketlerine sahip çıkmalarını ve bölge halkıyla iç içe olmalarını istedi.

13 İLDEN MİLLETVEKİLLERİ KATILDI

AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen ve 2 saat 45 dakika süren toplantıya Ankara, Aksaray, Batman, Bilecik, Burdur, Edirne, Erzurum, Karabük, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Tokat ve Kilis milletvekilleri katıldı.


Haberin Devamı