Eğitim - Kariyer Erdoğan'dan Musul operasyonuyla ilgili flaş açıklama

Erdoğan'dan Musul operasyonuyla ilgili flaş açıklama

Paylaş
Erdoğan'dan Musul operasyonuyla ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Misak-ı Milli'yi anlarsak Irak ve Suriye'deki sorumluluğumuzu anlarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Akademik Yıl açılış töreninde konuştu. Suriye'deki son durumla ilgili ve önceki gün gece yarısı başlayan Musul operasyonuna ilişkin önemli çıkışlarda bulunan Erdoğan "PYD ve YPG doğuya gidecek. Münbiç'i boşaltacak. Dün itibariyle Amerikalı dostlar dediler ki "Tamam. Biz size yardımcı oluruz." Biz burayı iyi biliriz. " diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

DABIK'TAN SONRA EL BAB'A GİRECEĞİZ
Cerablus'a girdikten sonra Dabık'a doğru ilerledik. Dabık'tan sonra El Bab'a da gireceğiz.

Suriye ve Irka'ta yaşananları yeni neslin Misakı Milli'yi kavraması lazım. Eğer Misakı Milli'yi iyi kavrarsak Irak'taki Suriye'deki sorumluluğumuzu anlarız. Eğer bugün Musul üzerinde bizim sorumluluğumuz var hem masada hem de arazide olacağız diyorsak bunun bir sebebi var! Bütün diplomatik görüşmeler bir taraftan yürüyor diğer taraftan hazırlıklarımız da araziye yönelik devam ediyor. Aynı şekilde Suriye'de de.

DÜN İTİBARİYLE AMERİKALI DOSTLAR TAMAM DEDİ
PYD ve YPG doğuya gidecek. Münbiç'i boşaltacak. Dün itibariyle Amerikalı dostlar dediler ki "Tamam. Biz size yardımcı oluruz." Biz burayı iyi biliriz.



SÜNNİ KARDEŞLERİMİZİ ORADA KİMSEYE YEDİRMEK İSTEMİYORUZ
Irak'ta biz şu anda yürütülmek istenen mezhep çatışmalarına kesinlikle taraf olmak istemiyoruz, ama oradaki Sünni kardeşlerimizi de orada kimseye yedirmek istemiyoruz.

ELİNDE SİLAH VE PALA OLAN GENÇLİK BİZİM GENÇLİĞİMİZ OLAMAZ
Elinde silahla elinde pala ile dolaşan gençlik bizim gençliğimiz olamaz. Senin ne işin var palayla silahla. Senin tek silahın kalem olmalı. Başkentimiz Ankara'da bir üniversitemizde bir sınıf arkadaşını kalkıp yaralayabiliyorsun, öldürebiliyorsun. O zaman sen bu eğitimi niye alıyorsun!

Türkiye, tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini yaşıyor. Şu gerçeği kabul etmek zorundayız: Kurtuluş savaşını verdiğimiz 1920 ve 1923 arası dışından bu zamana kadar bir hesaplaşmayı bitirmemiş olanlar var. İkinci dünya savaşı sonrası Batı Paktı'nda yer almak için bazı şeylerden vazgeçtik. Kurduğumuz uçak fabrikalarının kapısına kendi elimizle kilit vurduk. Kayseri'de uçaklarımızın gömülü olduğu mezarlar var. Türkiye kendi uçağını kendisi yaparsa bu milletin önünde durulmaz diyorlar. Ben burada sanayimizin gizli kahramanlarını rahmetle anıyorum.

Savunma sanayiimizi dışa bağımlılıktan kurtarmak için 10 yıldır çok önemli adımlar atıyoruz Çünkü bu tür çalışmalar uzun zaman ve kaynak gerektiriyor. Biz artık mühimmatlı, insanız hava aracı üretir duruma geldik. Bunun için 2023 hedefleri çok önemli. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama bölgemizde hesapları olan ülkeler de boş durmuyor.

FETÖ
Tavanı ibadet ortası ticaret tavanı ihanet! Ama artık tabanı ibadet de diyemiyorum. Bu kadar hainlik ortadayken hala ibadet edenler de bu gerçeği göremiyorsa...

15 Temmuz gecesi bir oyunun en kanlı sahnesi hayata geçirilmek istendi. Sadece şu Külliye'nin etrafında 29 şehidimiz var. Sadece Özel Harekat'ta 56 şehidimiz var. Bu millet büyük bir millet. Bu millet yüce bir millet. Bu millet bir şeyi ispat etti. Ama bu cahiller bunu anlamamışlar. Onlar zannetiler ki tanklarla toplarla biz bu darbeyi gerçekleştiririz. Ama bunların karşısına böyle bir millet çıkacağını düşünmediler. Benim milletim gövdesini siper etti. Kadınızla erkeğiyle tankın altına yattı. Bu darbe derdest edildi. Bu dünyaya da bir örnek oldu!

BENİ ÖLDÜRMEYE GELENLER, BULAMAYINCA ORMANLARA SAKLANDILAR
Bu Cumhurbaşkanı olarak şahsımın sorumluluğunu daha da arttırıyor. Demek ki daha çok çalışmamız gerekiyor. Biliyoruz, bunlar boş durmayacak, PKK'nın, DEAŞ'ın canlı bomaları FETÖ'nün karalama kampanyaları hep bu amaca yönelik. Artık ağaçlarla değil ormanlarla hesaplaşacağız. Beni öldürmeye gelenler bulamayınca ormanlara saklandılar. Köye inip köylünün yiyeceğini çaldılar. Sonra yakalandılar. Benim askerim bunları öldürmedi. Tuttu, eliyle yargıya teslim etti. Bu millet bu kadar şanlı bir millet!

Türkiye, kullandığı yöntem ne olrusa olsun aynı anda tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmeye kararlıdır. Suriye sınırında bir terör koridoru oluşturmak istediler. Asla burada bir terör koridoru oluşturamazsınız. Kim ne derse desin! Ülkemizin güneyini hiç bir zaman terörle karşı karşıya bırakmayız. Dost da düşman da bilsin. Biz bunu El Bab'da da göstereceğiz. Münbiç'te en küçük bir terör örgütü kalmayacak. Hedef 5 bin km içerisinde güvenli bir bölge oluşturmaktır.


Cumhurbaşkanı Misak-ı Milli’ye işaret etti


BURADAKİ TEZGAHA GELMEYİZ
2 milyon Musul'da sünni arap Türkmenler var. Biz Amerikalı dostlarımıza hep şunu söylüyoruz; biz buradaki tezgaha gelmeyiz. Sizin Irak'la bir NATO ortaklığınız var mı? Siz bizi Irak'la tercih noktasında tercih noktasında bırakamazsınız. Siz Afganistan dediniz Irak mı geldi? Biz geldik. Hala biz yürütüyoruz, terör örgütlerine karşı! Terör örgütlerine karşı beraber değiliz de siz başka terör örgütlerini yanınıza alıyorsunuz! Bu işi masaya iyi yatırın, bu arazideki mücadelede Türkiye olacak! Musul operasyonunun bölgenin kendi halkından oluşan ve onlarla uyum içinde olanlar tarafından yürütülmesi şart. Bağdat yönetiminin Şii kanadı cesaretlerinin kaynağını gayet iyi bildiğimiz yerden alarak çiğ bir tavır sergileniyor. Sen bize kabadayılık yapacağına git PKK ile uğraş, DEAŞ'la uğraş! Musul'un geleceğine Musul halkı karar vermez. Burası bir takım dışarıdan gelen insanların yerleştirilmesi çok ağır sonuçlar doğurur. Kuzey ırak'taki oylamaya katılanlar evet dedi ama Musul'dakiler evet demediler. Suriye'de sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına nasıl izin vermediysek Musul merkezli mezhep savaşı politikasına da izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı