Siyaset Erdoğan'dan plaka bekleyen servisçilere: Kusura bakmayın!
Paylaş
Erdoğan'dan plaka bekleyen servisçilere: Kusura bakmayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul'daki Esnaf Buluşması'nda tahditli plaka bekleyen servisçilere sert çıktı: Kusura bakmayın. Olmaz böyle bir şey!

Servis şoförleri uzun süredir 'plaka tahdidi'' yani ticari araçlarda olduğu gibi plakalarının sınırlandırılması talebinde bulunuyordu. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Esnaf Buluşması'ndan bu konuşa değindi ve "ben plaka sorununuz halledeceğimin sözünü verdim, tahditli plaka sözü vermedim" dedi. Erdoğan, "Tayyip Erdoğan, verdiği bir sözün arkasında durur. Ben o günkü konuşmamı tekrar kayıtlardan çıkartıp bakacağım. O gün size tahditli plaka sözü verdiysem arkasında durucağım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul-Bağcılar'da gerçekleştirilen Türkiye Esnaf Buluşması programında servisçilere seslendi, palaka konusunda şunları söyledi:

"Dürüst olacağız, ben size plaka tahdidi sözü vermedim. Bakın burada başkanlar yanımda onlarla da konuştum. Eğer ben size plaka tahdidi verdiysem, o günün konuşmaları ortada; ben bunun arkasında durururum. Böyle bir sözüm yok.

"KUSURA BAKMAYIN"


Kardeşlerim eğer plaka tahdidi dediyseniz eğer böyle bir adım atılırsa burada en büyük bedeli kim öder? Çocuklarımız öder, firmalar öder, bunlar öder. Ve hak edilmeyen kusura bakmayın bir şeyi size hak olarak ise veremeyiz, kusura bakmayın.

Ve burada plakalar konusunda da yapılan görüşmelerde farklı bir çeşitlenmeyle mevcut plakaların farklılık arzeder hale getirilmesi noktasında görüşmelerde bir adım atılıyor. Yeni verilecek plakalarla ilgili de belediye burada kendi bundan sonraki süreceni işletiyor. Ama buna tahdit koyduğunuz anda bir anda piyasalarda plakalar hak edilmediği bir şekilde fırlayıp gidecektir. Bu sizin hakkınız değil, kusura bakmayın. Olmaz böyle bir şey.



"BEN PLAKA SORUNUZU HALLEDECEĞİM SÖZÜNÜ VERDİM"


Adil olacağız. Kimse kapris yapıp bu kaprislere ülkeyi alet etmesin. Ve şunu bilmenizi isterim. Tayyip Erdoğan, verdiği bir sözün arkasınıda durur. Ben o günkü konuşmamı kayıtlardan çıkarıp, o gün size tahditli plaka sözü verdiysem arkasında duracağım; belediye başkanımı da bunu söyleyeceğim. Ben plaka sorununuz halledeceğim sözünü verdim, tahditli plaka sözü vermedim." dedi.

Haberin Devamı