Gündem Erdoğan'dan yabancı misafire Davutoğlu açıklaması

Erdoğan'dan yabancı misafire Davutoğlu açıklaması

Paylaş
Erdoğan'dan yabancı misafire Davutoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın yeniden AK Parti'ye dönmeye hazırlanırken Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi Erdoğan'la ilgili bir yazı kaleme aldı. Selvi yazısında Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Erdoğan gerginliğine de değindi.

Anayasa değişikliği referandumu sona erdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da söylediği gibi AK Parti'nin başına geçmeye hazırlanıyor. Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında AK Parti'de sık sık yaşanan Genel Başkan değişikliğine değindi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Davutoğlu'nun yapamadığını Erdoğan'ın yabancı bir misafire söylediğini yazdı.

İşte Selvi'nin yazısında o bölüm...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Yeniden Bismillah” diyecek. 2 Mayıs’ta Erdoğan’ın parti üyesi olmasıyla birlikte AK Parti’de ‘ikinci Erdoğan dönemi’ başlayacak. Erdoğan cumhurbaşkanı seçildiğinde, “Koşan, terleyen bir cumhurbaşkanı olacağım” demişti. AK Parti’nin başına geçmesiyle birlikte yeniden ‘koşan, terleyen bir AK Parti’ olacak. AK Parti 7 Haziran,1 Kasım seçimleri ile 16 Nisan’da referandumdan başarıyla çıktı. O nedenle haksızlık etmek istemem ama Erdoğan’ın yeniden geminin kaptan köşküne geçmesiyle birlikte yeni bir dönem başlayacak. Emanet sahibi emanetini devralacak.

Anayasa referandumu sürecinde yabancı bir misafiri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Şu anda ne yaptıramıyorsun ki, AK Parti’ye genel başkan olmak istiyorsun?” diye soruyor. Erdoğan, “Dışarıdan müdahale ile bir yere kadar oluyor. Ahmet Hoca’yla yapamadık işte. Binali Bey’le sorun yaşanmıyorsa, belediyeden bu yana benim yanımda olduğu için” karşılığını veriyor. Erdoğan’ın AK Parti’nin başına geçmesiyle birlikte 27 Ağustos 2014 tarihinde açılan parantez kapanacak.